Barion Pixel

Manduella földimandula

Mi is az a földimandula?

földimandula gumo orlemeny

A földi mandula, más néven mandulapalka vagy tigrisdió, tigrismogyoró (Cyperus esculentus L. sativus Az esculentus latin eredetű szó, jelentése: ehető) neve félreértésre adhat okot, hiszen nincs köze a valódi mandulához vagy dióhoz, nem csonthéjas  és nem is fán terem. A fűfélék családjába tartozó növény, mely a föld alatt növekedő gyökerében gumókat növeszt (6 mm – 25 mm átmérőjű). A növény gumóját használják táplálkozási, gyógyászati, és horgászati célokra. A növény gumós termését ősszel betakarítják, tisztítják, méret szerint elkülönítik, egy részét gumóként értékesítik, másik részét speciális hántoló technológiával nedvesen vagy szárazon hántolják, darabolják, őrlik vagy darálják.

A földimandulából készült termékek teljes mértékben alkalmazhatók az Autoimmun protokoll (A.I.P.), az alacsony szénhidrát tartalmú, magas zsírtartalmú (Low-Carb High-Fat), paleo, vegán étrendekben vagy bármilyen reformtáplálkozási vonalon. Megfelelnek a funkcionális élelmiszerek által támasztott követelményeknek.

Nézze meg Jakab István és Dr. Andor Ákos beszélgetését a Földimandula, az egészség kicsiny gumója címmel: https://www.youtube.com/watch?v=cmnwJGvmNzw&feature=youtu.be

A Földimandula egészségre gyakorolt hatására a kutatók is felfigyeltek. A linkre kattintva olvashat egy rövid beszámolót az eredményekről: https://tudastar.vivanatura.hu/cikkek/a-foldimandula-hatasai-az-egeszsegre/

Mind a(z) 2 találat megjelenítve

1
 • Termék kosárba téve
1
Kosár
Még 13 910 Ft-ért kell vásárolnia az ingyenes szállításhoz!
Manduella hántolt földimandula panír (300 g)
51+ vásárló vásárolta meg ezt
  Szállítás kiszámítása
  A szállítási módok frissítve lesznek a pénztár oldalon.
  Tetejére görgetés

  FIGYELEM!

  Tisztelt Vásárlóink!

   Technikai okok miatt a +36 27/358-465 számon pillanatnyilag nem vagyunk elérhetőek, hívja a +36 27/358-332 számot. Köszönjük szíves megértésüket!”