Barion Pixel

Béky K2-D3 vitamin tartalmú folyékony liposzómás étrend-kiegészítő (300 ml)

Liposzómás E-vitamin, A-vitamin, K2-vitamin, és D3-vitamin tartalmú étrend-kiegészítő édesítőszerrel

Ananász ízű

2 havi adagot tartalmaz

13 990 Ft
Egységár: 47 Ft /ml

Elfogyott

Értesítést kérek, ha a termék ismét raktáron van és rendelhető.

Cikkszám: 507102 Kategória Brand:

Speciálisan formulázott, liposzómás D3, K2, A és E-vitamint tartalmazó, folyékony étrend-kiegészítő készítmény a hiányállapotok és szövődményeik megelőzésére vagy felszámolására: a csontszövet és a szaporodásban, fejlődésben levő sejtek védelmére. A napi adag 50 µg (2.000 NE) liposzómás D3 vitamint tartalmaz! Kitűnő felszívódás, maximális biohasznosulás.

 

Miért indokolt a D és K-vitamin pótlás?

A D- és K-vitaminok több létfontosságú folyamat nélkülözhetetlen katalizátorai, koenzimjei – illetve a D-vitamin hormonszerű hatással is bír (lásd alább a részletes áttekintőt). A szervezetben nem képződnek, csak élelmiszerekből lehet hozzájuk jutni. Közelmúltbeli népegészségügyi felmérések szerint a D-vitaminhiány egyre terjed a világ fejlett országainak lakossága körében is, különös tekintettel a tinédzserek és 60 év felettiek körében. Ennek okát a modern ember táplálkozási szokásaiban lehet megtalálni. Legismertebb következménye pedig a csontritkulás és egyéb csontképzési zavarok. Emellett azonban a szaporodásban és fejlődésben levő sejtek sérülékenységével is jár.

 

Miért liposzómás a Béky D3 – K2 folyékony vitamin?

A természetes D és K vitaminok, illetve a hagyományos gyártástechnológiájú készítményeik csak veszteséggel szívódnak fel és jutnak el a célsejtekbe: a D-vitaminok kb. 40%-a elvész, a K vitaminok 20-30%-a, ráadásul ez erősen függ az egy időben fogyasztott élelmiszerféleségtől, gyomor- és béltartalomtól. A liposzómás gyártás azt jelenti, hogy a hatóanyag részecskéket külön-külön becsomagoljuk egy természetazonos, a szervezet biológiai hártyáihoz hasonló szerkezetű burokba. Ez egyrészt védelmet nyújt a vitaminoknak, másrészt hasonló lévén a sejtfalakhoz és hártyákhoz, azokban feloldódva akadálytalanul juttatja tartalmát a célsejtekbe. Az így formulázott vitaminok 96%-a jut el hasznosulásra a célsejtekbe.

 

Kinek javasolt a Béky Liposzómás D-vitamin étrend-kiegészítő fogyasztása?

 • Felmérések szerint elsősorban a serdülők és 60 év felettiek vitaminpótlására ajánlott, de minden további alábbi esetben:
 • D-vitamin hiányos étrend és életmód esetén D vitamin pótlására (tejtermék szegény étrend, napfényhiányos életmód). Különösen serdülők és időskorúak részére.
 • Csontosodási zavarok megelőzésére, időskori csontritkulás megelőzésére akár fiatal felnőttek részére.
 • Csontritkulás és egyéb csontosodási zavar előrehaladásának lassítására.
 • Csonttörésből való felépülés időszakában.
 • Krónikus betegek étrendjének kiegészítésére.
 • Rosszindulatú megbetegedésben szenvedők étrendjének kiegészítésére a kezelés előkészítésére, illetve felépülési szakaszban.
 • Immunhiányos állapotokban.

 

Béky D3 – K2 vitamin tartalmú folyékony liposzómás étrend-kiegészítő hatóanyagainak élettani hatásairól

A „432/2012/EU rendelet és az Official Journal of the European Union; List of Permitted Health Claims; 2012.05.25” alapján

A D-vitamin a kalcium anyagcsere egyik legbefolyásosabb szabályozója: hatására a csontépítő sejtek (osteoblastok) kalciumot építenek a csontokba, és kialakul a nagy szilárdságú, egészséges csontszövet. A D3-vitaminként emlegetett kolekalciferol, a hatásos D-vitaminnak egyik előanyaga, ami állati eredetű táplálékban fordul elő. A máj és vesék együttműködésével képződik belőle aktív D-vitamin. Vitaminpótlásra való alkalmazásának nagy előnye, hogy gyakorlatilag nem lehet túladagolni. Ugyanis, ha a szervezet aktív D-vitaminnal jól ellátott, a fölösleg nem alakul át! A D-vitaminnak a csontképzésben és így a csontritkulás megelőzésében közismert hatása mellett számos egyéb, hormonszerű szerepe is van. Védi az őssejteket a sejtosztódás és sejtérés folyamán fellépő mutációk ellen. Elvetélésre „kényszeríti” a mutáns, elfajult sejteket. Egyes rákféleségekről bebizonyosodott, hogy gyakrabban fordulnak elő D vitaminhiányos populációkban, sőt közöttük a gyógyhajlam és a hagyományos kezelésre való reagálás is rosszabb. Hozzájárul a T és B lymphocyták (immunsejtek) felfegyverzéséhez is: D-vitaminhiányban nem épülnek ki e sejtek felszínén azok a receptorok, amelyekkel idegen sejtes betolakodókat felismernek. A lymphocyták száma ilyen esetben nem csökken, de működésük zavart szenved.

A K-vitamin nem egyetlen vegyület, hanem egy vegyületcsoport tagjai. A K1-vitamin (fillokinon) szerepe közismert a véralvadásban, míg a K2 (menakinon-7) a csontanyagcserébe szól bele: csökkenti a veséken át vizelettel történő kalcium vesztést. Ezzel biztosít „építőanyagot” a csontépítő sejtek és D-vitamin számára. A K1 és K2 vitaminok élettani hatása azonban ennyire élesen nem különíthető el. Érdekes, hogy az emberi szervezet nem képes a K-vitaminok egyik fajtáját sem előállítani, de a táplálékkal felvett K1- és K2 vitaminokat képes szükséglet szerint egymásba átalakítani. Ezért K2 vitamin adagolásnál is fennáll a reális lehetősége a K1 vitamin megjelenésének, ami a szájon át szedett vérhígító kezelés hatását befolyásolhatja. Egyes rosszindulatú tumoros megbetegedések szintén gyakoribb előfordulást mutatnak K-vitaminhiány esetén.

Az A-vitamin (szintén több vitaminhatású vegyület csoportja) szintén összetett élettani hatással bír. Közismert az éleslátás kialakulásában betöltött szerepe – részben antioxidánsként, részben pedig a látósejtek dajkálásában. Kevésbé ismert, hogy a hosszú csontok növekedésébe nélkülözhetetlen: hiányában a növekedési porc elcsontosodása akár le is állhat. Ez gyerek vagy serdülőkorban törpenövéshez is vezethet. Továbbá a bőr és valamennyi hámsejtféleség sejtszaporodásában és fejlődésükben fontos szabályozó tényező.

Az E-vitamin egy potens zsíroldékony antioxidáns. Számos helyen védi az élő sejteket és membránstruktúrákat a szabadgyökök károsító hatásaival szemben. Különösen aktív, ott, ahol oxigén transzport működik (tüdő léghólyagok, tüdőkapilláris erek, citokróm enzimek, stb.).

Összetétel: Tisztított víz, Emulgeáló szerek: szójalecitin, poliszorbát 80; Savanyúságot szabályozó anyag: citromsav-anihidrát; Aroma: ananász aroma; Vitamin: E-vitamin (DL-alfa-tokoferol) K2-vitamin (Menakinon-7); Tartósítószer: kálium-szorbát; Édesítőszer: szukralóz; Vitamin: D3-vitamin (kolekalciferol), A-vitamin (retinil-acetát)

d3 k2 címke 194x70mm cmyk mod4

Ajánlott napi adag: 5 ml (1 teáskanál)

Fogyasztási javaslat: A napi adagot tetszőleges folyadékban elkeverve (ivóvíz, tea, gyümölcslé) vagy önmagában fogyassza.

Tárolás: Eredeti lezárt flakonban sötét helyen, napfénytől és sugárzó hőtől védetten egy évig tárolható. Lejárati idő a címkén feltüntetve. Felbontás után javasolt hűtőszekrényben tartani, és 3 hónapon belül el kell fogyasztani.

Tárolás során az alján üledék képződhet, ami a készítmény minőségét nem befolyásolja. Első kinyitáskor a flakon szisszenhet. Ennek elejét lehet venni, ha felnyitást megelőzően 1-2 órányi időre hűtőszekrénybe helyezik.

Figyelmeztetések!

Felbontás előtt felrázandó! Felbontás után 3 hónapon belül elfogyasztandó!

Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a vegyes étrend és az egészséges életmódot.

Gyermekek elől elzárva tartandó!

Net weight 300 g
Összetevő

, , , , , , , , , , ,

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza az üzletbe
   Szállítás kiszámítása
   Tetejére görgetés