Papaya 100% tabletta 78db
A papaya enzimekben gazdag egzotikus növény. A papaya legfontosabb enzimje a fehérjéket lebontó papain. Hatása az emberi pepszinhez hasonló.
Összetétel: papaya levél és gyümölcspor (99%), csicsóka
Felhasználási javaslat: napi 3×1-2 tabletta bő folyadékbevitellel étkezések után.
Tárolás: száraz, hűvös helyen, fénytől védve. A terméket felbontása után 2 hónapon belül javasolt elfogyasztani.
Figyelmeztetés! A terméket kisgyermekek elől elzárva kell tartani! Nyomokban búzafüvet, rozskorpát, zabfüvet, zöldárpa füvet, zellergyökeret, mustármagot, spenótot és zöldkagylót tartalmazhat.
Ananász – papaya – kurkuma enzim tartalmú étrend-kiegészítő kapszula 78db
Az ananász az aromaanyagok mellett értékes ásványianyagokat (vas, kalcium), cukrot, gyümölcssavakat és vitaminokat (A, B, C) tartalmaz. Magas vitamintartalmának és a benne található bromelin nevű (fehérjebontó) enzimnek köszönhetően a legegészségesebb gyümölcsök egyike. Az ananász bromelaint tartalmaz, ami támogatja a fehérjék emésztését, valamint szerepet játszik a zsír gyors elégetésében. Az enzimek természetes forrása az ananász és a zöld papaya. Az ananász és a papaya proteolitkus aktivitással rendelkeznek, enzimjeik a bromelain és a papain fehérjebontó enzimek. A kurkuma hatékonyan támogatja az emésztést.
Ahhoz, hogy az ételből tápanyag legyen megfelelő enzimekre van szükségünk.
Összetevők: zöld ananász gyümölcsőrlemény (30%), zöld papaya őrlemény (30%), kurkuma (7%), lucerna őrlemény, papain enzim, C-vitamin, bromelin enzim, zselatin kapszula.
Felhasználási javaslat: napi 2×1 kapszula bő folyadékbevitellel.
Figyelmeztetés! Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az ananászra érzékeny egyéneknek, terhes anyáknak, máj- és vese elégtelenségben szenvedőknek, gyomorbetegeknek, bélgyulladásban szenvedőknek a termék fogyasztása nem ajánlott!
Allergiás reakciók, gyomorpanaszok, hasmenés jelentkezése esetén a termék fogyasztását abba kell hagyni!
Tárolás: Hűvös, száraz helyen, fénytől védve tároljuk, fogyasztást követően a doboz lezárása ajánlott, felbontás után 2 hónapon belül felhasználása javasolt.
Kombucha koncentrátum PAPAYÁVAL 500 ml
“Egykor a Császárok itala volt, most az italok császára.”
Kombucha ital 3-103 éves korig nemtől függetlenül mindenkinek.
Tudta, hogy a Kombucha:
- enzimekkel és szerves savakkal támogatja az emésztést?
- mint fermentált ital gazdagítja a bélflórát?
A Kombucha fogyasztása az emberi szervezetre gyakorolt hatásai miatt vált népszerűvé. Az élesztőgombák és baktériumok által termelt összetevők hozzájárulhatnak az egészséges életmód fenntartásához. Írásos forrás szerint a gombakultúra előállít szerves savakat (pl.: ecetsav, oxálsav, glükonsav, glükuronsav, jobbra forgató (L+) tejsav, citromsav, foszforsav, almasav), enzimeket (pl.: proteáz, amiláz, kataláz, lipáz), valamint, lipideket, zsírsavakat, szterolokat, monoszacharidokat, diszacharidokat, etil-alkoholt, vitaminokat (pl.: C-, B csoportja, D-vitamin). – Greenwalt és munkatársai, 2000.
Tudományos kísérletek eredményei azt mutatták, hogy a Kombucha tea rendszeres fogyasztása jó hatással van a diabéteszben szenvedőkre, különösen a máj-vese funkciók tekintetében. Ezért a Kombucha tea rendszeres fogyasztása, megfelelő körültekintés mellett ajánlott, mint funkcionális kiegészítő a cukorbetegség kezelésére és megelőzésére (1).
Kombucha tea számos, az egészséget támogató hatással rendelkezik, így egyre több kutató csoport szentel neki nagy figyelmet. Már a korai kísérletek is bebizonyították, hogy a rendszeres Kombucha tea fogyasztás jótékonyan támogatja a májfunkcióit is (2).
A rendszeres Kombucha tea fogyasztása támogatja az immunrendszert és egy 2019-es kutatás eredménye ismét bizonyítást nyert, hogy a Kombucha fekete tea antibakteriális hatású (3).
A kutatók figyelmét sem kerülte el a Kombucha emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatása. Egy 2018-ban zajlott kutatás eredményei azt mutatják, hogy a Kombucha rendszeres fogyasztása jótékonyan támogatja a mikrobiom összetételét (4).
A papaya a természetgyógyászatban régen ismert gyógynövény, az egyetlen, amely jelentős mennyiségű papain enzimet tartalmaz. A papain az emésztés során elbontja a fehérjéket, és így azok könnyen emészthetővé válnak.
Fogyasszon Ön is tradícionális Kombucha italt Papayával, amely létfontosságú enzimekkel, szerves savakkal támogatja emésztőrendszere működését.
Aki manapság ad az egészségére, az ezt issza étkezés előtt, vagy után, hogy elkerülje az emésztési gondokat.
Nettó térfogat: 500 ml
Hígítási arány: 1:8 – 500 ml koncentrátumból 4,5 l kombucha ital készíthető
Összetevők: Víz, cukor*, fekete tea, zöld papaya (9%), kombucha tenyészet.
Alkoholtartalom: 1,5 % (v/v).
Felhasználási útmutató: naponta 1-3 alkalommal 3 evőkanál (25 ml) koncentrátum 2 dl folyadékkal hígítva fogyasztható.
Felbontás után hűtőben tárolva 15 napig fogyasztható!
A koncentrátumban előforduló esetleges szálasodás, üledék-, gázképződés természetes folyamat. Az íz, illat változhat, ez a folyamatos élettevékenységre jellemző tulajdonság.
*A kombucha az erjesztés során feldolgozza a cukrot és a teát, amikből élettanilag hasznos anyagok jönnek létre.
Miért ne legyen finom, ami egészséges?
További ötletek a felhasználáshoz:
Forrás:
- Hypoglycemic and antilipidemic properties of kombucha tea in alloxan-induced diabetic rats. – Aloulou A, Hamden K, Elloumi D, Ali MB, Hargafi K, Jaouadi B, Ayadi F, Elfeki A, Ammar E. – 2012
- Studies on toxicity, anti-stress and hepato-protective properties of Kombucha tea. Pauline T, Dipti P, Anju B, Kavimani S, Sharma SK, Kain AK, Sarada SK, Sairam M, Ilavazhagan G, Devendra K, Selvamurthy W. – 2001
- Evaluation of the Glucuronic Acid Production and Antibacterial Properties of Kombucha Black Tea. – Ansari F, Pourjafar H, Kangari A, Homayouni A. – 2019
- Effect of Kombucha on gut-microbiota in mouse having non-alcoholic fatty liver disease.- Jung Y, Kim I, Mannaa M, Kim J, Wang S, Park I, Kim J, Seo YS. – 2018
Figyelmeztetés!
A terméket kisgyermekek elől elzárva kell tartani!
Átlagos tápérték 100 ml termékben | ||
Energia | 34,3/8,2 | kJ/kcal |
Zsír | 0 | g |
– melyből telített zsírsavak | 0 | g |
Szénhidrát | 24 | g |
– amelyből cukrok | 20 | g |
Fehérje | 0 | g |
Só | 0 | g |