Az INULIN vízben oldódó nagyméretű rost, amely a bélben sértetlen marad (sem az emberi szájban, sem az emésztőszervekben nincs olyan enzim, amely képes lenne feloldani vagy megemészteni), így magához vonzza a hasznos baktériumokat táplálkozásra.
Az utóbbi néhány évben a „funkcionális élelmiszer” kifejezés új fogalommá vált a táplálkozástudományban. Funkcionális élelmiszerek olyan élelmiszerek, melyek az emberi szervezetbe jutva a bélrendszer mikrokörnyezetének helyváltoztatásával az ember egészségére pozitív hatással vannak, vagy bizonyos betegségek kialakulásának kockázatát csökkentik.
Nettó tömeg: 200 g
Összetevők : 100 % inulin szirup. (Katángkóró gyökérből)
Felhasználási javaslat: Édesítőszerként teákba, üdítő italokba keverve. Naponta 1 kávéskanál (3 g)
Tápérték | 100g-ban | 3g-ban |
Energiatartalom | 765kJ/63kcal | 22,95kJ/1,89kcal |
Fehérje | 0g | 0g |
Szénhidrát | 15g | 0,45g |
ebből cukor | 15g | 0,45g |
Zsír | 0g | 0g |
ebből telített zsír | 0g | 0g |
Élelmi rost (inulin) | 85g | 22,55g |
Nátrium | 0,0003g | 0,000009g |
Figyelmeztetés!
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Kisgyermekek elől gondosan zárjuk el!
Tárolás: száraz, hűvös helyen, felbontás után hűtőben tartandó 4-15 °C között. Felhasználása ajánlott 1 hónapon belül.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.