Kérdése van? Hívjon most: 06-27-358-465

0 termék
: 0 Ft
A kosarad üres!
Termék frissítés
Kuponkód
hozzáad
AJAX loader
Coupon code invalid! Please re-enter!
pénztár

Kombucha koncentrátum INULINNAL és C-vitaminnal (500 ml)

Kombucha koncentrátum inulinnal, ananásszal, csipkebogyóval, papayával és C-vitaminnal (500 ml)
500 ml Kombucha koncentrátumból 4,5 l kombucha ital készíthető.
Fogyasztói ár kedvezménnyel
1953 Ft
Kedvezmény
Egységár: 3,9 Ft/ml
Leírás

A Kombucha fogyasztása az emberi szervezetre gyakorolt hatásai miatt vált népszerűvé. Az élesztőgombák és baktériumok által termelt összetevők hozzájárulhatnak az egészséges életmód fenntartásához. Írásos forrás szerint a gombakultúra előállít szerves savakat, mint pl.: ecetsav, oxálsav, glükonsav, glükuronsav, jobbra forgató (L+) tejsav, citromsav, foszforsav, almasav, enzimeket, mint pl. proteáz, amiláz, kataláz, lipáz, valamint, lipidek, zsírsavak, szterolok, monoszacharidok, diszacharidok, etil-alkohol, vitaminok, C, B csoportja, D vitamin. (Greenwalt és mtsai., 2000)

Az INULIN, vízben oldódó nagyméretű rost, amely a bélben sértetlen marad (sem az emberi szájban, sem az emésztőszervekben nincs olyan enzim, amely képes lenne feloldani vagy megemészteni), így magához vonzza a hasznos baktériumokat táplálkozásra.

Az utóbbi néhány évben a „funkcionális élelmiszer” kifejezés új fogalommá vált a táplálkozástudományban. Funkcionális élelmiszerek olyan élelmiszerek, melyek az emberi szervezetbe jutva a bélrendszer mikrokörnyezetének helyváltoztatásával az ember egészségére pozitív hatással vannak, vagy bizonyos betegségek kialakulásának kockázatát csökkentik.

Ebbe a csoportba tartoznak :

  • • probiotikumok
  • • prebiotikumok
  • • szimbiotikumok

A probiotikumok: élő mikroorganizmusok, amik a táplálékkal együtt bekerülve a bélbe segítik az ott lévő állandó flóra fenntartását. A bélflóra fontos funkciót tölt be az emésztésben, a koleszterin anyagcserében és a kórokozó baktériumok megtelepedésének megakadályozásában. Ahhoz, hogy egy mikroorganizmust probiotikumnak nevezzenek, bizonyítottan az egészségre kedvező hatással kell legyen. Ellenállónak kell lenniük a gyártási folyamatokkal és az emésztőnedvekkel szemben, hiszen csak az életképes mikroorganizmusok képesek a vastagbélben kifejteni jótékony hatásukat. (megtalálhatók a tejtermékekben)

A prebiotikumok: olyan anyagok, amelyek ellenállnak az emésztőenzimeknek, ezáltal változatlan formában jutnak el a vastagbélig, ahol serkentik a bélflórában lévő hasznos baktériumok szaporodását. Fokozzák a probiotikumok szaporodását, és ezzel párhuzamosan gátolják a káros baktériumok megtapadását a bélben. Elősegítik egyes ásványi anyagok felszívódását.

A szimbiotikumok: a pre- és probiotikumok együttesét jelenti, ahol a két előnyös tényező összegződik, hogy egymást segítő szinbiózisban legyenek.

Az ananász a Broméliafélék családjába tartozó, tőlevélrózsás növény. Magas vitamintartalmának és a benne található bromelain nevű (fehérjebontó) enzimnek köszönhetően a legegészségesebb gyümölcsök egyike.

A papaya a természtgyógyászatban régen ismert gyógynövény, az egyetlen, amely jelentős mennyiségű papain enzimet tartalmaz. A papain az emésztés során elbontja a fehérjéket, és így azok könnyen emészthetővé válnak.

A csipkebogyóban A-, B1-, B2-, és K-vitamin található benne, de legfontosabb hatóanyaga a természetes a C-vitamin.

A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer normál műkődéséhez. Fokozza a vas felszívódását, hozzájárul a megfelelő kollagén képződéshez és ezen keresztül az erek, a bőr, a fogak, a fogíny, a porcok és a csontok normál állapotának fenntartásához.

Kombucha Jakab

Nettó térfogat: 500 ml
500ml koncentrátumból 4,5 L kombucha ital készíthető.

Összetevők: kombucha koncentrátum (víz, cukor,fekete tea, kombucha gomba), inulin (15%), 100%-os ananászlé (1,6%), csipkebogyó (0,4%), zöldpapaya (0,08%), c-vitamin (0,132%).

Napi adag tartalmaz: Mennyiség: RDA%*

C-vitamin (L-aszkorbinsav)

25 ml-ben:

 

33,3 mg

 

41,6 %

50 ml-ben: 66,6 mg 83,2 %
75 ml-ben: 100 mg 125 %

Felhasználási útmutató:
Naponta 1-3 alkalommal 3 evőkanál (25 ml) koncentrátum 2 dl folyadékkal hígítva fogyasztható.

Felbontás után hűtőben tárolva 15 napig fogyasztható!

A koncentrátumban előforduló esetleges szálasodás, üledék-, gázképződés természetes folyamat. Az íz, illat változhat, ez a folyamatos élettevékenységre jellemző tulajdonság.

Hígítási arány: 1:8


A kombucha az erjesztés során feldolgozza a cukrot és a teát, amikből élettanilag hasznos anyagok jönnek létre.


Figyelmeztetés!
A terméket kisgyermekek elől elzárva kell tartani!

Átlagos tápérték 100 ml  termékben
Energia 34,3/8,2 kJ/kcal
Zsír 0 g
   - melyből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 24 g
   - amelyből cukrok 20 g
Fehérje 0 g
0 g

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.

Legutóbb nézték vásárlóink

Kövessen Minket a Facebookon

Legkedveltebb termékeink

Spir_Chor_100__t_4f44e0cb4a3f9.jpg
Spir-Chor 100% tabletta (78 db)
2752 Ft
Egységár: 70,56.- Ft/g
Likarap kapszula (78 db)
Likarap kapszula (78 db)
2448 Ft
Egységár: 62,8 Ft/g
C-Vitamin_por
C-vitamin étrend-kiegészítő por (150g)
1770 Ft
Egységár: 11,8 Ft/g
búzafű por
Búzafű por (150g)
1264 Ft
Egységár: 8,4 Ft/g
Kombucha C koncentrátum (500 ml)
Kombucha C koncentrátum (500 ml)
1669 Ft
Egységár: 3,3 Ft/ml

safelaser info box200

safe laser 500 box200

safe laser 150 box200

safelaser kiss gergely box220

Dr. Kiss Gergely
háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó ajánlásával

Chat indítás
1
Kérjük nyomja meg a Chat gombot az üzenetküldés indításához! Üzenetére a választ a Facebookon/Messenger alkalmazáson keresztül küldjük meg.

Chat