Kérdése van? Hívjon most: 06-27-358-465

0 termék
: 0 Ft
A kosarad üres!
Termék frissítés
Kuponkód
hozzáad
AJAX loader
Coupon code invalid! Please re-enter!
Újdonság
Manduella panir 900_webre

Manduella hántolt földimandula panír (300 g)

Értékelés: Még nincs értékelés
Elérhető:raktáron van
Cikkszám:400021

A termék méretei és súlya

Termékcsomagolás: 300.00 G
Fogyasztói ár kedvezménnyel
1 090 Ft
Egységár (Ár/g): 3,63 Ft
Maduella hántolt földimandula panír

Leírás

Maduella - földimndula

A földimandula, más néven mandulapalka vagy tigrisdió, tigrismogyoró neve félreértésre adhat okot, hiszen nincs köze a valódi mandulához vagy dióhoz, nem csonthéjas és nem is fán terem. Az állati eredetű élelmi anyagoknál a tojást tökéletes „bio kapszulának” szokták nevezni (a legértékesebb élelmi anyag az anyatej után). A növényi eredetű, élelmi anyagok közül ezt a címet a földimandula (chufa, cyperus esculentus, tigris mogyoró) érdemelte ki. A növényt már az ősi Egyiptomban is ismerték és földalatti gumós termékét az orvoslásban és a táplálkozásban kiterjedten használták és használják.

Számos helyen a túlélés növényének hívják, mert 30 g földimandula (naponta) a mindennapi táp- és vitál-anyag szükségletünket fedezni tudja!

Fogyasztása alkalmas a dió és mandulafélékre allergiások számára, illetve autoimmun kórképekben szenvedőknek is jó alternatívát kínálhat a maglisztek helyett. Viszonylag magas rosttartalma miatt a szénhidrát és cukortartalma lassan szívódik fel, ezért diabéteszes betegeknek is ajánlják.

A tisztított földimandula gumót speciális és egyedülálló technológiával hántolják (koptatják), megszabadítva ezzel a héja hordozta fitát-, fitinsav tartalmától, amely diszkomfort érzést okozhat a fogyasztónál. A koptatás során a gumók rosttartalmát az ideális (4-6%) állítják be. A földimandulát magas olajtartalma és ideális olajsav összetétele miatt nem tanácsos kipréselni, hiszen olajai hordozzák a jótékony esszenciáját. A hidegsajtolás során visszamaradt földimandula présmaradék hasonlóan sok más magliszthez, jóval szegényebb tápértékű élelmi anyag. A kellemes (kissé mandula) ízű koptatott gumó élvezeti értéke messze felülmúlja a héjas párjáét. A koptatott gumó őrleményeiből készült sütemények, kenyerek, pékárúk jóval puhábbak, omlósabbak, és magas rosttartalmuk ellenére is könnyebben emészthetőek, mint a héjas gumóból készültek.

A koptatott gumó őrlése során különböző frakciójú (szemcseméretű) őrlemények keletkeznek, amelyeket szitálással szétválasztanak, illetve osztályoznak. Ilyen durvább szemcséjű frakció a földimandula panír is, amely tökéletesen alkalmas húsételek, zöldségek, gombák, stb. panírozására. Hasonlóképpen viselkedik, mint a normál zsemlemorzsa. A földimandula beltartalmi értékeiben jóval gazdagabb, és árában is kedvezőbb, mint a normál közönséges mandula. Gazdag funkcionális élelmi anyag, amely a paleo, vegán, LCHF, cukorbeteg, ill. egyéb reform étrendek és diéták meghatározó élelmi anyaga.

 

Beltartalmi értékek 100 g termékben:  
Energia 1771KJ / 425 Kcal
Zsír 25 g
  ebből telített zsírsav 1,5 g
Szénhidrát 40 g
  ebből cukor 14 g
Rosttartalom 12 g
Fehérje 5 g
0,13 g
Omega 6 zsírsav 11-13 %
Olajsav 70-72 %

 

A földimandulából készült termékek teljes mértékben alkalmazhatók az Autoimmun protokoll (A.I.P.), az alacsony szénhidrát tartalmú, magas zsír tartalmú (Low-Carb High-Fat), paleo, vegán étrendekben vagy bármilyen reformtáplálkozási vonalon. Megfelelnek a funkcionális élelmiszerek által támaszott követelményeknek.

Felhasználási javaslat: hagyományos zsemlemorzsa kiváltására.

Recept ötlet:

Csirkemell Manduella földimandula panírban:

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 4 vékony szelet csirkemell
  • Zabliszt a forgatáshoz
  • 2 tojás
  • Manduella földimandula panír
  • Kókusztej
  • Kókuszzsír


Elkészítés: Sózzuk be a csirkemell szeleteket és tegyük félre. Készítsünk elő 3 tányért, amiben kényelmesen panírozhatunk. Elsőbe zablisztet, a második tányérban verjük fel a tojásokat egy pici sóval és kevés kókusztejjel. A harmadikba pedig jöhet a Manduella hántolt földimandula panír a zsemlemorzsa helyett. Ez után egymás után a zablisztbe, tojásba és a földi mandulába hempergessük bele a húsokat. Végül helyezzük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe és locsoljuk meg kókuszolajjal (kiszáradás ellen). 15 percig süssük 200 fokra előmelegített sütőben, majd fordítsuk meg őket és újabb 15 percre tegyük vissza. Ha még úgy érezzük, nem elég piros, vagy ropogós, akkor süssük tovább. Lényeges, hogy néha forgatni kell őket és folyamatosan figyelni, nehogy odaégjen.

 

Horchata ital

Hozzávalók:

  • 20 dkg Manduella hántolt földimandula panír
  • 3-5 dkg eritrit
  • 1 liter víz
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai

továbbá: kókuszhab

A Horchata hozzávalóit összeturmixoljuk. Gézen átszűrjük. Poharakba töltjük, és kókusz habrózsával díszítjük.

Egészségükre!

 

Összetevők: 100% Cyperus Esculentus durva őrlemény

Származási hely: Spanyolország

Forgalmazó: Green Blood Kft. 2151 Fót, Németh Kálmán út 34-36.

Tárolás: száraz, hűvös helyen

Felbontás után zárja vissza, tegye hűtőbe. Utána 1 hónapig fogyasztható a lejárati időn belül.

Védőgázas csomagolás (védőgáz: nitrogén, szén-dioxid)

 

 Beszélgetés a földimanduláról: https://youtu.be/cmnwJGvmNzw

Vélemények

Legutóbbi vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Kérjük, írja meg (rövid) véleményét....( min. 0, max. 3000 karakter)
Elsőként: Értékelje a terméket. Válasszon egy értéket a 0 (legrosszabb) és 5 csillag (legjobb) között. Értékelje a terméket
Begépelt karakterek:
Vissza: Paleo termékek

Kövessen Minket a Facebookon

Minőségirányítás

iso bureau veritas certification 2019

Viva Natura a VNTV műsorán

Legkedveltebb termékeink

Spir-Chor 100% tabletta (78 db)
Spir-Chor 100% tabletta (78 db)
3 164 Ft
Likarap kapszula (78 db)
Likarap kapszula (78 db)
2 815 Ft
Kombucha C koncentrátum (500 ml)
Kombucha C koncentrátum (500 ml)
1 835 Ft
Búzafű por (150g)
Búzafű por (150g)
1 453 Ft
Kombucha  koncentrátum PAPAYÁVAL (500 ml)
Kombucha koncentrátum PAPAYÁVAL (500 ml)
1 772 Ft

safelaser info box200

safe laser 500 box200

safe laser 150 box200

safelaser kiss gergely box220

Dr. Kiss Gergely
háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó ajánlásával