Barion Pixel

Manduella hántolt földimandula panír (300 g)

Maduella hántolt földimandula panír

1 090 Ft
Egységár: Ft /g

Elérhetőség: Készleten

A termék megvásárlásával 1090 törzsvásárlói pontot szerez, amit a következő megrendelésekor kedvezményre válthat.
Cikkszám: 400021 Kategória Márka:

Manduella – földimandula

A földimandula, más néven mandulapalka vagy tigrisdió, tigrismogyoró neve félreértésre adhat okot, hiszen nincs köze a valódi mandulához vagy dióhoz, nem csonthéjas és nem is fán terem. Az állati eredetű élelmi anyagoknál a tojást tökéletes „bio kapszulának” szokták nevezni (a legértékesebb élelmi anyag az anyatej után). A növényi eredetű, élelmi anyagok közül ezt a címet a földimandula (chufa, cyperus esculentus, tigris mogyoró) érdemelte ki. A növényt már az ősi Egyiptomban is ismerték és földalatti gumós termékét az orvoslásban és a táplálkozásban kiterjedten használták és használják.

Számos helyen a túlélés növényének hívják, mert 30 g földimandula (naponta) a mindennapi táp- és vitál-anyag szükségletünket fedezni tudja!

Fogyasztása alkalmas a dió és mandulafélékre allergiások számára, illetve autoimmun kórképekben szenvedőknek is jó alternatívát kínálhat a maglisztek helyett. Viszonylag magas rosttartalma miatt a szénhidrát és cukortartalma lassan szívódik fel, ezért diabéteszes betegeknek is ajánlják.

A tisztított földimandula gumót speciális és egyedülálló technológiával hántolják (koptatják), megszabadítva ezzel a héja hordozta fitát-, fitinsav tartalmától, amely diszkomfort érzést okozhat a fogyasztónál. A koptatás során a gumók rosttartalmát az ideális (4-6%) állítják be. A földimandulát magas olajtartalma és ideális olajsav összetétele miatt nem tanácsos kipréselni, hiszen olajai hordozzák a jótékony esszenciáját. A hidegsajtolás során visszamaradt földimandula présmaradék hasonlóan sok más magliszthez, jóval szegényebb tápértékű élelmi anyag. A kellemes (kissé mandula) ízű koptatott gumó élvezeti értéke messze felülmúlja a héjas párjáét. A koptatott gumó őrleményeiből készült sütemények, kenyerek, pékárúk jóval puhábbak, omlósabbak, és magas rosttartalmuk ellenére is könnyebben emészthetőek, mint a héjas gumóból készültek.

A koptatott gumó őrlése során különböző frakciójú (szemcseméretű) őrlemények keletkeznek, amelyeket szitálással szétválasztanak, illetve osztályoznak. Ilyen durvább szemcséjű frakció a földimandula panír is, amely tökéletesen alkalmas húsételek, zöldségek, gombák, stb. panírozására. Hasonlóképpen viselkedik, mint a normál zsemlemorzsa. A földimandula beltartalmi értékeiben jóval gazdagabb, és árában is kedvezőbb, mint a normál közönséges mandula. Gazdag funkcionális élelmi anyag, amely a paleo, vegán, LCHF, cukorbeteg, ill. egyéb reform étrendek és diéták meghatározó élelmi anyaga.

Amennyiben szeretne többet olvasni a földimandula egészségre gyakorolt hatásairól kattintson a linkre: https://tudastar.vivanatura.hu/cikkek/a-foldimandula-hatasai-az-egeszsegre/

Beltartalmi értékek 100 g termékben:
Energia 1771KJ / 425 Kcal
Zsír 25 g
  ebből telített zsírsav 1,5 g
Szénhidrát 40 g
  ebből cukor 14 g
Rosttartalom 12 g
Fehérje 5 g
0,13 g
Omega 6 zsírsav 11-13 %
Olajsav 70-72 %

 

A földimandulából készült termékek teljes mértékben alkalmazhatók az Autoimmun protokoll (A.I.P.), az alacsony szénhidrát tartalmú, magas zsír tartalmú (Low-Carb High-Fat), paleo, vegán étrendekben vagy bármilyen reformtáplálkozási vonalon. Megfelelnek a funkcionális élelmiszerek által támaszott követelményeknek.

Felhasználási javaslat: hagyományos zsemlemorzsa kiváltására.

Recept ötlet:

Csirkemell Manduella földimandula panírban:

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 4 vékony szelet csirkemell
  • Zabliszt a forgatáshoz
  • 2 tojás
  • Manduella földimandula panír
  • Kókusztej
  • Kókuszzsír

Elkészítés: Sózzuk be a csirkemell szeleteket és tegyük félre. Készítsünk elő 3 tányért, amiben kényelmesen panírozhatunk. Elsőbe zablisztet, a második tányérban verjük fel a tojásokat egy pici sóval és kevés kókusztejjel. A harmadikba pedig jöhet a Manduella hántolt földimandula panír a zsemlemorzsa helyett. Ez után egymás után a zablisztbe, tojásba és a földi mandulába hempergessük bele a húsokat. Végül helyezzük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe és locsoljuk meg kókuszolajjal (kiszáradás ellen). 15 percig süssük 200 fokra előmelegített sütőben, majd fordítsuk meg őket és újabb 15 percre tegyük vissza. Ha még úgy érezzük, nem elég piros, vagy ropogós, akkor süssük tovább. Lényeges, hogy néha forgatni kell őket és folyamatosan figyelni, nehogy odaégjen.

 

Horchata ital

Hozzávalók:

  • 20 dkg Manduella hántolt földimandula panír
  • 3-5 dkg eritrit
  • 1 liter víz
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai

továbbá: kókuszhab

A Horchata hozzávalóit összeturmixoljuk. Gézen átszűrjük. Poharakba töltjük, és kókusz habrózsával díszítjük.

Egészségükre!

 

Összetevők: 100% Cyperus Esculentus durva őrlemény

Származási hely: Spanyolország

Forgalmazó: Green Blood Kft. 2151 Fót, Németh Kálmán út 34-36.

Tárolás: száraz, hűvös helyen

Felbontás után zárja vissza, tegye hűtőbe. Utána 1 hónapig fogyasztható a lejárati időn belül.

Védőgázas csomagolás (védőgáz: nitrogén, szén-dioxid)

 

Beszélgetés a földimanduláról: https://youtu.be/cmnwJGvmNzw

Összetevő

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Manduella hántolt földimandula panír (300 g)

Manduella hántolt földimandula panír (300 g)

1 090 Ft
Egységár: Ft /g

Elérhetőség: Készleten

A termék megvásárlásával 1090 törzsvásárlói pontot szerez, amit a következő megrendelésekor kedvezményre válthat.
Tetejére görgetés
Év végi Nyitvatartásunk

Webáruházunk év végi utolsó postai csomagfeladása: december 18. péntek
Webáruházunk első posta csomagfeladása: 2021. január 6. szerda
Két ünnep között márkaboltunk ZÁRVA lesz.
A beérkezett rendeléseket 2020. január 4-től dolgozzuk fel.

Kosár Termék eltávolítva. Visszavonás Rendelkezik kuponnal?
  • Nincs termék a kosárban.