Kérdése van? Hívjon most: 06-27-358-465

0 termék
: 0 Ft
A kosarad üres!
Termék frissítés
Kuponkód
hozzáad
AJAX loader
Coupon code invalid! Please re-enter!

PreFood élőflórás oltókultúra joghurt 21db

Készíts otthon egészséges, különleges és finom joghurtot
Fogyasztói ár kedvezménnyel
20 000 Ft
Kedvezmény
Egységár (Ár/kg):
natur_joghurt_21_cimke
elkeszites_menete_016
Leírás

Élőflórás oltókultúra keverék joghurt házilagos késztéshez, védőgázas vákuumcsomagolásban

Összetevők: Floracia™ (akácrost és frukto-oligoszacharid keverék), TMP tejfehérje-koncentrátum por, galakto-oligoszacharid, fagyasztva szárított tejsavbaktérium-tenyészetek (Lactobacillus delbruckeii subsp. bulgaricus, Streptococcus salivarius subs. thermophilus, Lactobacillus acidophilus LA-5®, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus rhamnosus GG, Bifidobacterium animalis subs. lactis BB-12®)

 

Allergiát vagy intoleranciát okozó összetevők: az oltókultúra keverék és az abból előállított joghurt, tejet, tejfehérjét és tejszármazékot (beleértve laktózt) tartalmaz.

 

Nettó tömeg: 21 tasak x 14g = 294g

 

Átlagos tápérték Mért.egység 100g-ban Egy adagban (14g-ban) 200g joghurtban*
Energia kJ 1100 155 479
  Kcal 264 37 114
Zsír g 0,4 <0,1 5,5
- amelyből telített zsírsavak g 0,3 <0,1 3,6
Szénhidrát g 8,7 1,2 8
- amelyből cukor g 1,5 0,2 8
Fehérje g 28,6 4 7,5
g 0,4 <0,1 0,1
Rost g 60,7 8,5 1,7

*-2,8% zsírtartalmú hőkezelt tejből készítve

 

Felhasználási javaslat: A legjobb hatás érdekében javasolt napi 2-3 dl joghurt fogyasztása.

Az oltóanyag (oltókultúra) por formában található a tasakokban. 1 tasak 1 liter tej beoltásához elegendő.

Elkészítés 5 lépésben:

  1. Melegítsd fel a tejet joghurt esetén: 45-47 °C-ra, kefir esetén: 28-30 °C
  2. Alaposan keverd el benne a PreFood® oltókultúrát.
  3. A beoltott tejet öntsd bele a befőttesüvegbe, majd tedd a fermentáló Érlelő Házba.
  4. Joghurt esetén érleld: 8-10 óráig.
  5. A befőttesüveget vedd ki az Érlelő Házból és azonnal tedd a hűtőbe!

AMINT LEHŰLT, FOGYASZD EGÉSZSÉGGEL!

Mi a PreFood®?

PreFood logo colour

A PreFood® termékcsaládba tejsav kultúrákat, illetve hasznos baktériumokat, valamint prebiotikumokat és egyéb természetes eredetű összetevőket tartalmazó olyan oltókultúrák, illetve tasakos kiszerelésű porok tartoznak, amik segítségével otthoni körülmények között magas csíraszámú, élőflórás tejtermékek készíthetők. A laktózmentes tejhez kifejlesztett változatokkal - laktózmentes tej használata esetén - az elkészült tejtermék is laktózmentes marad.

A PreFood® joghurt különlegessége a következőkben rejlik:

  • a kiválasztott baktériumtörzsek tulajdonságaik és összeférhetőségük szerint, nagy gondossággal, tudományos alapossággal lettek összeválogatva a rendkívül magas csíraszám és aktivitás érdekében
  • speciális prebiotikum keverékkel gazdagított, mely minden hasznos baktériumtörzset kiválóan táplál és erősít
  • lenyűgözően ízletes, selymes joghurt készül belőle
  • készítője maga döntheti el, hogy lágyabb vagy karakteresebb ízvilágú és állagú joghurtot szeretne elkészíteni
  • Színezék, aroma, édesítőszer és gabonafélék felhasználása nélkül készült termék

A PreFood® készítményekhez nem használunk gabonaféléket, mesterséges édesítőszereket, színezékeket vagy aromákat.

  • Természetes eljárással, otthon készíthető funkcionális élelmiszer

A PreFood® készítmények nem étrend-kiegészítők, tápszerek vagy gyógyszerek, és nem is kapszulák vagy tabletták. A PreFood® segítségével előállított tejtermékek finom, teljesen természetes eljárással otthon készíthető funkcionális élelmiszerek.

  • A tényleges felhasználásig megőrzött magas élő csíraszám, a speciális csomagolásnak köszönhetően

A PreFood® termékek csomagolási eljárása során olyan, a piacon egyedülálló technológia kerül alkalmazásra, ami biztosítja, hogy a tárolás alatt a baktériumok a legjobb hatásfokkal életben maradjanak. Ezáltal a tárolás során az aktív csíraszám csak minimális mértékben csökken, és a különböző érzékenységű fajok előre beállított aránya is hosszú távon stabilan megmarad.

  • Megsokszorozott magas élő csíraszám, a fermentálásnak és a különleges összetételnek köszönhetően

A savanyított tejtermékek esetében a hasznos mikroorganizmusokat az elfogyasztást megelőzően egy optimalizált közegben, vagyis otthon a fermentáló edényben nagymértékben megsokszorozzuk. A PreFood® esetében a rendkívül magas élő csíraszámot egyrészt a hozzáadott prebiotikumok, másfelől pedig a gondosan összeválogatott mikroorganizmusok egymás szaporodását elősegítő, szinergista kölcsönhatása is biztosítja, amelyek a fermentáció során hasonlóan emelik fel a csíraszámot, mint ahogy egy űrrakétát emelnek magasba az egyes fokozatok. A végeredmény így egy különlegesen magas csíraszámú élőflórás termék lesz.

Milyen tejből készüljön a joghurt?

A legfontosabb, hogy hőkezelt tejet használjunk! A boltokban megvásárolható tejek már hőkezeltek. A nyers vagy házi tejet azonban szükséges a beoltást megelőzően felforralni.

Zsírtartalom szempontjából a PreFood® joghurt készülhet bármilyen tejből, zsírszegénytől a teljes tejig - az érlelési folyamat minden esetben tökéletesen le fog zajlani.

Meddig áll el a PreFood® joghurt?

Miután savanyított tejtermékről beszélünk, ezért hűtőszekrényben tartva 15-20 napig fogyasztható. A magas csíraszámnak köszönhetően a PreFood® joghurtnak áldásos hatása van a szervezetre, amit 10 napig hűtőben tárolva kiemelkedő minőségben őriz meg, és ez idő alatt a hasznos baktériumok aktivitása szinte egyáltalán nem csökken.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.

Legutóbb nézték vásárlóink

Kövessen Minket a Facebookon

safelaser info box200

safe laser 500 box200

safe laser 150 box200

safelaser kiss gergely box220

Dr. Kiss Gergely
háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó ajánlásával