
Összetevők: Floracia™ (akácrost és frukto-oligoszacharid keverék), TMP tejfehérje-koncentrátum por, galakto-oligoszacharid, fagyasztva szárított tejsavbaktérium-tenyészetek (Lactococcus cremoris, Lactococcus lactis, Lactococcus biovar diacetylactis, Leuconostoc, Streptococcus thermophilus)
Allergiát vagy intoleranciát okozó összetevők: az oltókultúra keverék és az abból előállított joghurt, tejet, tejfehérjét és tejszármazékot (beleértve laktózt) tartalmaz.
Nettó tömeg: 21 tasak x 11g = 231g
Átlagos tápérték | Mért.egység | 100g-ban | Egy adagban (14g-ban) | 200g joghurtban* |
Energia | kJ | 1176 | 129 | 479 |
Kcal | 281 | 31 | 114 | |
Zsír | g | 0,5 | <0,1 | 5,5 |
- amelyből telített zsírsavak | g | 0,4 | <0,1 | 3,6 |
Szénhidrát | g | 7,4 | 0,8 | 8 |
- amelyből cukor | g | 1,7 | 0,2 | 8 |
Fehérje | g | 35,9 | 4 | 7,5 |
Só | g | 0,5 | <0,1 | 0,1 |
Rost | g | 54,5 | 6 | 1,3 |
*-2,8% zsírtartalmú hőkezelt tejből készítve
A PreFood® Kefir méltó társa a PreFood® Joghurtnak. A lehengerlő ízén felül számtalan előnyös, egészségjavító tulajdonsággal emelkedik ki a kefirek sokaságból.
A PreFood® Kefir oltókultúra több mint két év kitartó munka eredménye. Minden mikroorganizmus egyedi tulajdonságának kiismerése után került kiválasztásra.
A PreFood® Kefir különlegessége a következőkben rejlik:
Kultúrák pontosan beállított arányban vannak jelen, a legjobb íz és hatás elérése érdekében. Az eredmény és a sikerélmény biztos.
A PreFood® termékcsaládba tejsav kultúrákat, illetve hasznos baktériumokat, valamint prebiotikumokat és egyéb természetes eredetű összetevőket tartalmazó olyan oltókultúrák, illetve tasakos kiszerelésű porok tartoznak, amik segítségével otthoni körülmények között magas csíraszámú, élőflórás tejtermékek készíthetők. A laktózmentes tejhez kifejlesztett változatokkal - laktózmentes tej használata esetén - az elkészült tejtermék is laktózmentes marad.
A PreFood® készítményekhez nem használunk gabonaféléket, mesterséges édesítőszereket, színezékeket vagy aromákat.
A PreFood® készítmények nem étrend-kiegészítők, tápszerek vagy gyógyszerek, és nem is kapszulák vagy tabletták. A PreFood® segítségével előállított tejtermékek finom, teljesen természetes eljárással otthon készíthető funkcionális élelmiszerek.
A PreFood® termékek csomagolási eljárása során olyan, a piacon egyedülálló technológia kerül alkalmazásra, ami biztosítja, hogy a tárolás alatt a baktériumok a legjobb hatásfokkal életben maradjanak. Ezáltal a tárolás során az aktív csíraszám csak minimális mértékben csökken, és a különböző érzékenységű fajok előre beállított aránya is hosszú távon stabilan megmarad.
A savanyított tejtermékek esetében a hasznos mikroorganizmusokat az elfogyasztást megelőzően egy optimalizált közegben, vagyis otthon a fermentáló edényben nagymértékben megsokszorozzuk. A PreFood® esetében a rendkívül magas élő csíraszámot egyrészt a hozzáadott prebiotikumok, másfelől pedig a gondosan összeválogatott mikroorganizmusok egymás szaporodását elősegítő, szinergista kölcsönhatása is biztosítja, amelyek a fermentáció során hasonlóan emelik fel a csíraszámot, mint ahogy egy űrrakétát emelnek magasba az egyes fokozatok. A végeredmény így egy különlegesen magas csíraszámú élőflórás termék lesz.
Az oltóanyag (oltókultúra) por formában található a tasakokban. 1 tasak 1 liter tej beoltásához elegendő.
AMINT LEHŰLT, FOGYASZD EGÉSZSÉGGEL!
Hasznos tippek joghurt/kefír készítése előtt:
A tej melegítése előtt közvetlenül, alaposan mossa el a használandó edényt és eszközöket!
TIPP 1.
TIPP 2.
A legfontosabb, hogy hőkezelt tejet használjunk! A boltokban megvásárolható tejek már hőkezeltek. A nyers vagy házi tejet azonban szükséges a beoltást megelőzően felforralni.
Zsírtartalom szempontjából a PreFood® kefir készülhet bármilyen tejből, zsírszegénytől a teljes tejig - az érlelési folyamat minden esetben tökéletesen le fog zajlani.
Miután savanyított tejtermékről beszélünk, ezért hűtőszekrényben tartva 15-20 napig fogyasztható. A magas csíraszámnak köszönhetően a PreFood® kefirnek áldásos hatása van a szervezetre, amit 10 napig hűtőben tárolva kiemelkedő minőségben őriz meg, és ez idő alatt a hasznos baktériumok aktivitása szinte egyáltalán nem csökken.