Reggeli smoothie Kombuchával
Indítsa jól a napját, sőt folytassa is jól! A Viva Natura élő-szárítmányokból a nap bármely időpontjában gyorsan és egyszerűn tud, a szervezetét támogató tápanyagokban gazdag italokat készíteni.
Ön dönti el, hogy csak összerázza, vagy felturbózza szezonális zöldségekkel – gyümölcsökkel és összeturmixolja egészséges „védő” italát! A Reggeli smoothie Kombuchával összeállításhoz finom barackot ajánlunk, így ezt turmixban készíthető el.
A baracknak is köszönhetően ez a smoothie garantáltan több, mint egy sima reggeli itóka!
A Kombucha fogyasztása az emberi szervezetre gyakorolt hatásai miatt vált népszerűvé. Az élesztőgombák és baktériumok által termelt összetevők hozzájárulhatnak az egészséges életmód fenntartásához. Írásos forrás szerint a gombakultúra előállít szerves savakat (pl.: ecetsav, oxálsav, glükonsav, glükuronsav, jobbra forgató (L+) tejsav, citromsav, foszforsav, almasav), enzimeket (pl.: proteáz, amiláz, kataláz, lipáz), valamint, lipideket, zsírsavakat, szterolokat, monoszacharidokat, diszacharidokat, etil-alkoholt, vitaminokat (pl.: C-, B csoportja, D-vitamin). – Greenwalt és munkatársai, 2000.
Kombucha C koncentrátum papayával, ananásszal és csipkebogyóval 500ml
Az ananász a Broméliafélék családjába tartozó, tőlevélrózsás növény. Magas vitamintartalmának és a benne található bromelain nevű (fehérjebontó) enzimnek köszönhetően a legegészségesebb gyümölcsök egyike.
A papaya a természetgyógyászatban régen ismert gyógynövény, az egyetlen, amely jelentős mennyiségű papain enzimet tartalmaz. A papain az emésztés során elbontja a fehérjéket, és így azok könnyen emészthetővé válnak.
A csipkebogyóban A-, B1-, B2-, és K-vitamin található benne, de legfontosabb hatóanyaga a természetes a C-vitamin.
C-vitamin étrend-kiegészítő por 150g
C-vitamin étrend-kiegészítő csipkebogyó és hibiszkuszvirággal, 150 adag – adagonként 800 mg C-vitamin tartalommal!
C-vitamin por és hozzáadott növényi ballaszt anyagok együttes hatásai:
A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer normál működéséhez.
A C-vitamin fokozza a vas felszívódását, hozzájárul a megfelelő kollagén képződéshez és ezen keresztül az erek, a bőr, a fogak, a fogíny, a porcok és a csontok normál állapotának fenntartásához.
A csipkebogyó termésben legendásan sok a C-vitamin, de van még benne A-, B1-, B2-, P-, és K-vitamin is.
A hibiszkusz sok C-vitamint, 15-30 % szerves savat (pl. alma-, citrom-, aszkorbin- és gyümölcssavat) poliszacharidokat és flavonoidokat (pl.: kvercetin), valamint: B1-, B2-, B3-, B6-, D-provitamin és számos ásványi anyagot és nyomelemet (pl. kalciumot, foszfort, káliumot, magnéziumot, nátriumot, cinket, szelént, vasat, krómot, mangánt) tartalmaz.
A nátha- és influenzaszezon, illetve a hétköznapi helytállás növelése érdekében is érdemes a szervezetünket támogatni és az immunrendszerünket erősíteni, hogy elkerüljük a legyengülést.
Inulin szirup 200g
Édesítse ételeit inulinnal, a természetes növényi, Katángkóró gyökérből készült kivonattal.
Az INULIN egy folyékony növényi étkezési rost, melyet a zöldségek és a gyümölcsök frukto-oligoszacharid része tartalmaz. Összetett szénhidrátvegyület, a prebiotikumok egy fajtája, ami annyit jelent, hogy növeli az élő kultúra aktivitását és segít megelőzni a kártékony baktériumok elszaporodását az emésztő rendszerben. Vízben oldódó nagyméretű rost, amely a bélben sértetlen marad (sem az emberi szájban, sem az emésztőszervekben nincs olyan enzim, amely képes lenne feloldani vagy megemészteni), így magához vonzza a hasznos baktériumokat táplálkozásra.
Az utóbbi néhány évben a „funkcionális élelmiszer” kifejezés új fogalommá vált a táplálkozástudományban. Funkcionális élelmiszerek olyan élelmiszerek, melyek az emberi szervezetbe jutva a bélrendszer mikrokörnyezetének helyváltoztatásával az ember egészségére pozitív hatással vannak, vagy bizonyos betegségek kialakulásának kockázatát csökkentik.
Elkészítési javaslathoz egy kipróbált, finom recept ötlet:
- 1-2 barack (ha nincs kéznél friss, akkor lehet fagyasztott, vagy bio konzerv)
- 2 evőkanál Kombucha C koncentrátum ananásszal, csipkebogyóval és papayával
- 1/2 kávés kanál C-vitamin étrend-kiegészítő porkeverék csipkebogyóval és hibiszkuszvirággal
- 1 kávés kanál Chia mag (opcionális)
- 2 dl tisztított víz, vagy növényi tej
- ízlés szerint édesítéshez: Inulin szirup
Annyira finom, hogy érdemes rögtön dupla adagot készíteni és délután, ha kezd a szervezete lemerülni, ezzel feltölteni az „akkumulátorokat”.