Szemerey István: BeN Nevis - A múlt, a jelen és a védőangyalok

Már a Viva Natura webshopban is megvásárolható Szemerey István BeN Nevis – A múlt, a jelen és a védőangyalok című könyve.

172 oldal

Kötés: Kartonborított, ragasztott

Megjelenés: 2021.

1 990 Ft

Elérhetőség: Készleten

Cikkszám: 106524 Kategóriák , Címke Brand:

Egy XI. századi skót királynő kalandjai a XXI. században

Kettő az egyben. Két történetet tart kezében a kedves Olvasó. Mindkettő Skóciai Szent Margitról szól.

Az első egy mai történet, hiszen nagyobb részben a XXI. században játszódik, de visszatekint a XI. századi Szent Margitra és férjére, Malcolm skót királyra. Úgyszintén a szereplők között találjuk Macbeth skót királyt és feleségét, valamint a shakespeare-i történetből jól ismert boszorkákat. A történet fiktív, és a két idősík (a XI. és a XXI. század) mellett egy harmadik dimenziót is megnyit, a főszereplőket kísérő védőangyalok síkját. Mert hálával tartozunk a mindannyiónkat védő entitásoknak. Még akkor is, ha többnyire sajnos nem vagyunk tisztában létezésükkel.

A második történet az első rész történelmi hátterével foglalkozik, természetesen ennek is főszereplője Szent Margit (1045–1093). Itt Margit már skót királyné, aki valós XI. századi történelmi személy. Margit angol–magyar királyi vérből származott, igazi európaiként skót lett, és később, 1261-ben tettei alapján megérdemelten vált a skótok szentjévé. Magyar származása a nagyon messzi régmúltba vezet, közvetlen leszármazottai skót királyok és angol királynék voltak, későbbi leszármazottai között pedig említhetjük a mai brit királyi családot.

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza az üzletbe
   Szállítás kiszámítása
   Tetejére görgetés