Na ez az az almás süti, amire tuti rákattan az egész család
HOZZÁVALÓK
Almás pite másképp
- 20 dkg barna rizsliszt
- 5 dkg köles liszt
- 5 dkg tápióka keményítő
- 2,5 dkg útifűmaghéj
- 2 dkg Viva Natura Univerzális növényi komplex
- 1 dkg Viva Natura Hibiszkuszvirág por
- 4 dkg édesítő (1:4)
- 4 g sütőpor
- 2,5 dl víz
- 1 kk citromlé
Töltelék
- 1 kk fahéj
- 75 dkg alma – megmosva, lereszelve
- 1 kk szerecsendió
- 1 dkg Viva Natura Csipkebogyó hús por
- 1 dkg útifűmaghéj
- 1 kk citromlé
- ízlés szerint édesítő
- + olaj a kenéshez
ELKÉSZÍTÉS
A tészta száraz alapanyagait egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összekeverjük.
Egy pite formát vékonyan kiolajozzuk, majd a tésztát nedves kézzel elegyengetjük benne, mindenhova egyformán jusson, majd megszurkáljuk villával az alját.
A lereszelt almát az összes többi alapanyaggal együtt összekeverjük, majd a tésztára halmozzuk, és eloszlatjuk rajta.
180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
Recept – Mona konyhája
Tudtad? A csipkebogyó termésben legendásan sok a C-vitamin, de van még benne A-, B1-, B2-, P-, és K-vitamin is.
A növényi rostok kedvezően hatnak az emésztésre és segítenek megszabadulni a méreganyagoktól, csökkentik az elhízás lehetőségét és számos betegségtől is óvhatnak. A megfelelő rostok komplexen járulnak hozzá egészségünk fenntartásához.
A rostok nemcsak azért jók, mert segítik az emésztést, hanem rájuk is igaz a tény: lassítják a szénhidrátok felszívódását, így a vércukorszint lassabban emelkedik meg, ezért a fogyasztásuk után később leszünk éhesek. Segítik a fogyókúrát is.
A hibiszkusz sok C-vitamint, 15-30 % szerves savat, poliszacharidokat és flavonoidokat tartalmaz, valamint: B1, B2, B3, B6, D provitamin és számos ásványi anyagot és nyomelemet (pl. kalciumot, foszfort, káliumot, magnéziumot, nátriumot, cinket, szelént, vasat, krómot, mangánt).