Barion Pixel

Kombucha az élő táplálék

 

Te tudod, hogy mi az a Kombucha gomba ?

Érdekes tény, hogy a Kombucha legtöbb neve tartalmazza a gomba szót, holott valójában nem is az. A Kombucha igazából nem gomba, hanem egy zuzmó, ami gomba és alga szimbiózisából kialakuló ősi életforma. A szimbiózisból mind a két faj „előnyt kovácsol” magának, pozitív életfunkciókat hasznosítva saját maga és a másik számára. A Kombucha tea egy fermentációval, azaz természetes erjesztéssel készült tejsavbaktériumokban, és enzimekben gazdag élő organikus táplálék. Életfolyamatai által sok szerves molekulát: aminosavat, vitamint, fontos poliszacharidokat is termel, amelyek nagyon fontos természetes tápanyagai az emberi szervezetnek.

Kombucha tea emésztést segítő, testet üdítő fermentált ital

Tény: manapság túl sok konzervet fogyasztunk, mikrohullámú sütővel és más eljárásokkal főzünk elroncsolva ezzel ételeink élő energiáját. Pedig, emésztésünk szempontjából nagyon is fontos, hogy élő mikroorganizmusokat és számunkra hasznos baktériumokat fogyasszunk. A kutatók figyelmét sem kerülte el a Kombuchaban élő élesztőgombák és baktériumok által termelt összetevők emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatása. Egy 2018-ban zajlott kutatás eredményei azt mutatják, hogy a Kombucha  rendszeres fogyasztása jótékonyan támogatja a mikrobiom összetételét, így támogatva az emésztőrendszer normál működését.

Kombucha-t nem csak isszák, de eszik is

A Kombucha  Jakab koncentrátumok 25 éve sikeresen tesznek a magyarok egészségéért, egyfajta reformot hoztak az italfogyasztás területén. A Kombucha koncentrátumból nemcsak frissítő italkülönlegességek készíthetőek, nagyon finom és egészséges húsok pácolásához és ideális salátaöntetek alapanyagának is.

receptek kombuchaval

 

Mind a(z) 15 találat megjelenítve

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza az üzletbe
   Szállítás kiszámítása
   Scroll to Top