Kombucha az élő táplálék
Te tudod, hogy mi az a Kombucha gomba ?
Érdekes tény, hogy a Kombucha legtöbb neve tartalmazza a gomba szót, holott valójában nem is az. A Kombucha igazából nem gomba, hanem egy zuzmó, ami gomba és alga szimbiózisából kialakuló ősi életforma. A szimbiózisból mind a két faj „előnyt kovácsol” magának, pozitív életfunkciókat hasznosítva saját maga és a másik számára. A Kombucha tea egy fermentációval, azaz természetes erjesztéssel készült tejsavbaktériumokban, és enzimekben gazdag élő organikus táplálék. Életfolyamatai által sok szerves molekulát: aminosavat, vitamint, fontos poliszacharidokat is termel, amelyek nagyon fontos természetes tápanyagai az emberi szervezetnek.
Kombucha tea emésztést segítő, testet üdítő fermentált ital
Tény: manapság túl sok konzervet fogyasztunk, mikrohullámú sütővel és más eljárásokkal főzünk elroncsolva ezzel ételeink élő energiáját. Pedig, emésztésünk szempontjából nagyon is fontos, hogy élő mikroorganizmusokat és számunkra hasznos baktériumokat fogyasszunk. A kutatók figyelmét sem kerülte el a Kombuchaban élő élesztőgombák és baktériumok által termelt összetevők emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatása. Egy 2018-ban zajlott kutatás eredményei azt mutatják, hogy a Kombucha rendszeres fogyasztása jótékonyan támogatja a mikrobiom összetételét, így támogatva az emésztőrendszer normál működését.
Kombucha-t nem csak isszák, de eszik is
A Kombucha Jakab koncentrátumok 25 éve sikeresen tesznek a magyarok egészségéért, egyfajta reformot hoztak az italfogyasztás területén. A Kombucha koncentrátumból nemcsak frissítő italkülönlegességek készíthetőek, nagyon finom és egészséges húsok pácolásához és ideális salátaöntetek alapanyagának is.