Barion Pixel

Sportos „kór”talan élet

Ki ne szeretne sokáig élni? Egészségben, boldogságban és a mozgás adta szabadságban! 

A zöldkagyló akkor került a figyelem középpontjába, amikor a maorik (új-zélandi őslakosok) életkörülményeit vizsgálva kiderült, hogy magas koruk ellenére megmaradt ízületeik rugalmassága, mely a bőséges kagylófogyasztásuknak volt köszönhető. Ennek köszönhetően világszerte megindultak a tudományos kutatások az új-zélandi zöldkagylóval kapcsolatban. Bebizonyították, hogy a zöldkagyló több mint 13%-ban tartalmaz glukozaminglikánt. Ezen kívül még van benne kovasav, vitaminok, ásványi anyagok, fontos nyomelemek és nagyon gazdag többszörösen telítetlen Omega-3 zsírsavakban.

Azzal hogy megöregszünk, még nem kell elfogadni, hogy egyre több mozgásszervi fájdalom nehezíti meg hétköznapjainkat. A fájdalom nem természetes velejárója a szépkorúvá válásnak. A fájdalom a szervezet jelzése, hogy figyeljünk rá oda jobban.

A mozgást semmi sem pótolja! 

A rendszeres mozgás segít megőrizni csontjaink, ízületeink rugalmasságát. A természet kincsestára is segíthet ebben. A kurkumát sokan fogyasztják, mert tudják, hogy hatékonyan képes csökkenteni az ízületi gyulladásokat. Legfőbb hatóanyaga a kurkumin, ami  egy olyan bioaktív anyag, amely molekuláris szinten harcol a gyulladással szemben (Nita Chainani-Wu 2003). Azonban kevésbé ismert tény, hogy a fűszerként kapható kurkuma porban sok esetben nincs standardizálva a hatóanyag tartalom, mert fűszer és nem étrend-kiegészítő. Ezzel szemben a Kurkuma kapszulában  mindig van plusz hozzáadott kurkumin, és törvény írja elő, hogy az mindig annyi is legyen.

Kollagénnel a mozgásért

A kollagén  a legfontosabb strukturális fehérje, amely tulajdonképpen egyben tartja a testünket, ő a „ragasztó anyagunk”. Rugalmasságot ad a bőrünknek, a hajnak, az ínszalagoknak, az inaknak, a porcoknak, valamint megfelelő szilárdságot a csontoknak. Megfelelő mennyiségben és rendszeresen fogyasztott kollagén csökkentheti az ízületi fájdalmat (Kristine L Clark és munkatársai 2008).

Figyelem!  Az étrend-kiegészítők szedése nem helyettesítik a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A Viva Natura portékái étrend-kiegészítő termékek és nem gyógyszerek. Egészségmegőrzést támogató hatásuk révén a készítmények hozzájárulhatnak szervezetünk egészséges működésének biztosításához, azonban konkrét betegségek kezelésére, gyógyítására, megelőzésére nem alkalmasak! A weboldalon szereplő élettani hatások és egészséggel kapcsolatos információk kizárólag a hatóanyagokra vonatkoznak, és nem a termékekre. A hatóanyagokról közzétett információk vásárlóink általános tájékoztatását és magas szintű ismeretterjesztését szolgálják. Azok nem értelmezhetők orvosi tanácsként, nem helyettesítik szakember véleményét! Gyógyszeres kezelés alatt álló egyén az étrend-kiegészítő fogyasztása előtt minden esetben egyeztessen kezelőorvosával, gyógyszerészével.

 

 

Mind a(z) 6 találat megjelenítve

0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza az üzletbe
   Szállítás kiszámítása
   Scroll to Top