Csokoládé különlegesség
Igen, létezik egészséges csoki
Jó ha tudod, hogy bizony vannak olyan csokoládék, amik rendszeres, mértékletes fogyasztása támogatja az egészséget! A kakaóbab több száz természetes összetevőt tartalmaz. Keserű ízét a benne található polifenolok okozzák, amik a legtöbb pozitív egészségügyi hatásért is felelősek.
Kakaóbab a magok Királynője
Alexander von Humboldt így fogalmazott a kakaóbabról: “Sehol másutt a természetben nincs annyi értékes tápanyag olyan kis helyen felhalmozva, mint a kakaóbabszemekben.”
A kakaóbab a kakaófa gyümölcsének magja. Mint általában minden mag, a kakaóbab is gazdag telítetlen zsírsavakban, ásványi anyagokban és vitaminokban. Hihetetlen komplex beltartalma miatt viszont kiemelkedik a többi mag közül. A kakaóbabról sokan tudják, hogy igen gazdag polifenolokban, azon belül is flavonoidokban. A flavonoidok élettani hatásaira Szent-Györgyi Albert és Rusznyák István is kíváncsiak voltak, így 1936-ban publikálták is vizsgálati eredményeiket. Legfontosabb hatásuknak az érfalvédő szerepüket tartották, ami azóta a gyógyászatban is elfogadottá vált. A flavonoidok azonban ettől sokkal jelentősebb kémiai és biológiai aktivitással rendelkeznek. Széleskörű hatásaik a prevenció területén betöltött szerepük miatt kiemelkedő!
Csokira nem lehet NEM-et mondani
A gyógynövényes csokik, azok az egészséges nyalánkságok, amikre nem is érdemes nemet mondani. A kiváló minőségű kakaóbabból készült csokoládék méltó társai a különböző gyógynövények, gyógygombák , de még a huminsavak is.
Legyen szó bármilyen étel-intoleranciáról, vagy étel-allergiáról ezek a finomságok kényeztető pillanatokat szerezhetnek. A csodás csokoládé különlegességek úgy lettek megkomponálva, hogy egyesítik magukban a csokoládékkal szembeni elvárásokat és az egészséges, tudatos táplálkozás igényeit, vagyis egészségesek és finomak.