Aranygaluska fehérjeszelet – bűntudatmentes finomság!
Ha szereted a klasszikus aranygaluska ízét, de egy egészségesebb, táplálóbb változatot keresel, akkor ez a fehérjeszelet neked való! Ráadásul fehérjepor nélkül, kollagénnel készült, így nemcsak az izmok regenerálódását támogatja, hanem a bőr, a haj és a bélrendszer egészségét is.
-fehérjepor nélkül- Tej-,tojás-,glutén-,hozzáadott cukormentes
HOZZÁVALÓK (14 darabhoz)
Aranygaluska fehérjeszelet
- 1 csomag haas gm.vaníliás puding por
- 300 ml cukormentes kókusztej
- 20 ml folyékony Süssina édesítőszer
- 200 g dió
- 100 g 100% Natúr kollagén
- 80 g kókuszliszt
- 15 g útifűmaghéj
Mázhoz:
- 100 g cukormentes étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
A pudingport az édesítőszerrel és a növényi tej 1:3 részével csomómentesre keverjük. Majd lassú tűzön a maradék növényi tej hozzáadásával folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzáadjuk a kollagén port, a darált diót, valamint az útifűmaghéjat és alaposan összedolgozzuk.
Egy választott formába eloszlatjuk.
Majd fagyasztóban 5 perc alatt megdermesztjük. Felolvasztjuk a cukormentes étcsokoládét, ebbe forgatjuk. Majd vissza helyezzük újból a fagyasztóba, míg az étcsoki rá nem dermed, és fogyaszthatjuk is.
Tudtad? A kollagén strukturális fehérje, a bőr, a kötőszövet és a porcok egyik fontos alkotórésze. A hialuronsav a bőrben, az izmokban és ízületekben is megtalálható, nagy
vízmegkötő képességgel rendelkező poliszacharid molekula. A C-vitamin hozzájárul a megfelelő kollagénképződéshez és ezen keresztül a bőr normál állapotának, működésének fenntartásához, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
Recept – Jerkovics Bogi

