A pirított cékla, dió, friss kapor és gránátalma ízei tökéletes harmóniát alkotnak, az öntet pedig a Viva Natura 300% Gránátalma koncentrátumával készül, amely 9 kg gránátalmából sűrített természetes antioxidáns erőforrás.Támogatja az immunrendszert, segíti a szervezet védekezőképességét, és hozzájárul a ragyogó, egészséges bőrhöz is.
Vegán, glutén-, hozzáadott cukormentes
HOZZÁVALÓK (1 adaghoz)
Céklás gránátalmás őszi antioxidáns bomba saláta
- 1 db répa (kb. 30 g)
- 50 g cékla
- 20 g gránátalma
- 20 g vegán feta
- 10 g dió
- 1 marék kapor
Öntet:
- 10 g 300% Gránátalma koncentrátum
- fűszerek: só, bors, szerecsendió, fokhagyma granulátum
ELKÉSZÍTÉS:
A zöldségeket felvágjuk, felkockázzuk. A céklát és a diót megpirítjuk. A répából hámozóval vékony szeleteket vágunk (kb. 30 g), majd félretesszük.
Egy nagy tálban a jégsalátára kerül a pirított cékla, az aprított kapor, a répa és a gránátalma. Alaposan összeforgatjuk, majd a tetejére tesszük a diót és a felkockázott vegán fetát. Az öntetet a gránátalma-koncentrátumból és a fűszerekből kikeverjük, a salátára locsoljuk – és kész is!
Tudtad? Kutatások szerint a gránátalma antioxidáns hatása háromszor akkora, mint a vörösbornak vagy a zöld teának. A gránátalma nagy mennyiségben tartalmaz polifenolokat, C-vitamint, flavonoidokat, gyümölcscukrot. Éppen ezért rendkívül jó hatással van a szív- és érrendszerre, a koleszterin szintre, támogatja az érfalak rugalmasságát, megakadályozza plakkok lerakódását, ezáltal az érelmeszesedés megelőzésében lehet jelentősége. Ehhez hozzájárul magas kálium tartalma. Tovább >>
Recept – Jerkovics Bogi




