Ez a céklás-körtés sült zabkása nem csak tápláló, de igazán különleges ízélményt is nyújt. A cékla édeskés íze tökéletes harmóniában van a zamatos körtével és a ropogós dióval, miközben a zabpehely és a vegán vaníliás fehérjepor biztosítja a megfelelő energiát a napra. Ideális választás reggelire vagy akár egy könnyű desszertként is megállja a helyét. Próbáld ki ezt a gluténmentes, vegán finomságot, és élvezd az egészséges összetevők kombinációját!
HOZZÁVALÓK (3 adaghoz)
Céklás-körtés sült zabkása
Alaphoz:
- 90 g gluténmentes zabpehely
- 90 g vegán vaníliás fehérjepor
- 1/2 csomag sütőpor
- 30 g Viva Natura Cékla por
- 10 g folyékony édesítőszer
- 1 ek.őrölt kardamom
- 450 ml cukormentes kókusztej
Tetejére:
- 100 g körte szeletekre vágva
- 30 g dió
ELKÉSZÍTÉS:
Az alaphoz minden alapanyagot összeforgatunk, majd egy sütőpapírral bélelt vekni formában eloszlatjuk. A tetején eloszlatjuk a szeletekre vágott körtét, valamint a diót. Kicsit nyomkodjuk is bele a masszánkba.
Alsó-felső sütéssel 200 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletelhetjük. Opcionálisan cukormentes ”karamell” szirupot tehetünk adagonként a tetejére.
Recept – Jerkovics Bogi


Tudtad? A cékla gyógyászati hatása annak köszönhető, hogy tele van antioxidánsokkal, amelyek a sejteket külső szabad-gyökök támadásától védik. EFSA által jóváhagyott állítás: A cékla táplálkozás-élettani szerepét a jelentősebb B1-, B2-, C-vitamin és folsav-tartalomnak, illetve a kálium, foszfor, magnézium, kalcium és vas
ásványi anyagoknak köszönheti. Lúgos kémhatású. Jótékony hatással van az emésztésre, támogatja a szervezet méregtelenítő folyamatát.