Ebben a receptben a csipkebogyó-őrleményt kevertük a hibiszkuszvirág porral, mert így még teljesebb, finomabb.
HOZZÁVALÓK
Csipkebogyós, hibiszkuszos gyümölcsreggeli
- 1 banán
- 1 alma
- 1 teáskanál Csipkebogyó hús por (vagy egy éjszakára beáztatott szárított csipkebogyóhús, az áztatóvizével együtt)
- 1 teáskanál Hibiszkuszvirág por
- 1 dl víz
ELKÉSZÍTÉS
A hozzávalókat simára turmixoljuk. Sűrű folyadékot kapunk, melyet tetszőlegesen összeválogatott gyümölcsökre öntünk, kanállal fogyasztjuk. Remek reggeli! Mentalevelekkel tálaljuk.
Ugyanezt a receptet 2 dl vízzel elkészítve frissítő italt kapunk, amelyet üvegben magunkkal is vihetünk.
Recept – Szivárvány Szakácskönyv
Tudtad? A csipkebogyó termésben legendásan sok a C-vitamin, de van még benne A-, B1-, B2-, P-, és K-vitamin is. A csipkebogyót vagy csipkebogyó hús port nem szabad forrázni, hiszen a C-vitamin hő hatására elbomlik.
A hibiszkusz sok C-vitamint, 15-30 % szerves savat, poliszacharidokat és flavonoidokat tartalmaz, valamint: B1, B2, B3, B6, D provitamin és számos ásványi anyagot és nyomelemet (pl. kalciumot, foszfort, káliumot, magnéziumot, nátriumot, cinket, szelént, vasat, krómot, mangánt).