Pihe puha töltött kalácsra vágysz? Ami ráadásul még egészséges is? Mutatjuk a receptet!

HOZZÁVALÓK
Csipkebogyós – hibiszkuszos “túrós” kalács
- 15 dkg barna rizsliszt
- 10 dkg köles liszt
- 10 dkg tápióka keményítő
- 3 dkg útifűmaghéj
- 2 dkg Viva Natura Univerzális növényi komplex
- kb 2,35 – 2,4 dl víz
- 1 ek citromlé
- 4 dkg édesítő (1:4)
- 1,5 dkg Viva Natura Hibiszkuszvirág por
Töltelék
- 30 dkg köles túró – édesítve
- 1,5 dkg Viva Natura Csipkebogyó hús por
- + olaj a kenéshez
- + barna rizsliszt a nyújtáshoz
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd alaposan összedolgozzuk.
Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk.
A köles túrót kikeverjük a csipkebogyó hús porral, majd a kinyújtott tésztát megkenjük vele.
Két hosszanti oldalát behatjuk, majd feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük, tetejét vékonyan olajozzuk, majd bevagdossuk.180 fokos sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük.
Recept – Mona konyhája
Tudtad?
A csipkebogyó termésben legendásan sok a C-vitamin, de van még benne A-, B1-, B2-, P-, és K-vitamin is.
A hibiszkusz sok C-vitamint, 15-30 % szerves savat, poliszacharidokat és flavonoidokat tartalmaz, valamint: B1, B2, B3, B6, D provitamin és számos ásványi anyagot és nyomelemet (pl. kalciumot, foszfort, káliumot, magnéziumot, nátriumot, cinket, szelént, vasat vasat krómot, mangánt)
A növényi rostok kedvezően hatnak az emésztésre és segítenek megszabadulni a méreganyagoktól, csökkentik az elhízás lehetőségét és számos betegségtől is óvhatnak. A megfelelő rostok komplexen járulnak hozzá egészségünk fenntartásához.
A rostok nemcsak azért jók, mert segítik az emésztést, hanem rájuk is igaz a tény: lassítják a szénhidrátok felszívódását, így a vércukorszint lassabban emelkedik meg, ezért a fogyasztásuk után később leszünk éhesek. Segítik a fogyókúrát is.