Orvosilag bizonyított az étel érzékenységed, vagy csak szeretnél egészségesebben táplálkozni? Segítünk! Van élet étel érzékenységgel is, és így is lehet finomakat enni. Próbáld ki a csokis croissant receptünket.
Glutén-, tej-, tojás-, cukor-, szójamentes, vegán
HOZZÁVALÓK
Csokis croissant
- 15 dkg barna rizsliszt
- 10 dkg köles liszt
- 7,5 dkg tápióka keményítő
- 3 dkg útifűmaghéj
- 2,2 dkg Viva Natura Full Sun Bioaktív növényi szárítmányok
- 1 cs sütőpor
- 4 dkg édesítő (1:4)
- kb. 3,8 dl víz
- 2 ek citromlé
Töltelék:
- 15 dkg mentes csokoládé olvasztva
- 1,5 dkg Viva Natura Csipkebogyó hús por
- 4-5 dkg holland kakaópor
- ízlés szerint édesítő, ha szükséges
- + barna rizsliszt a nyújtáshoz
- + olaj a kenéshez
ELKÉSZÍTÉS
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk kör alakba.
Az olvasztott csokit kikeverjük a kakaóporral, csipkebogyóhús porral és ha szükséges az édesítővel.
A kinyújtott tésztát megkenjük a krémmel, majd cikkekre vágjuk és feltekerjük őket.
Sütőpapíros tepsire tesszük, vékonyan olajjal lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Recept – Mona konyhája
Tudtad? Szervezetünk sokkal inkább függ az egészséges, minket támogató szinergista baktériumoktól, mint azt valaha is gondoltuk volna. Ezek a széles spektrumú baktériumtörzsek széles spektrumú táplálékot igényelnek. Ezek a törzsek nem most, hanem több tízezer évvel ezelőtt alakultak ki, és éppen ezért sokkal gazdagabb és szélesebb táplálékot kaptak, mint a mostani időkben. Ezt próbáltuk pótolni ezzel a 36 összetevőből álló Full Sun Bioaktív növényi szárítmány készítménnyel.
A csipkebogyó termésben legendásan sok a C-vitamin, de van még benne A-, B1-, B2-, P-, és K-vitamin is. A csipkebogyót vagy csipkebogyó hús port nem szabad forrázni, hiszen a C-vitamin hő hatására elbomlik.