Nincs nyár fagyi nélkül! Készíts otthon néhány egyszerű lépésben ínycsiklandó csokifagyit!
HOZZÁVALÓK
Csokis – meggyes – gránátalmás fagylalt
- 2,5 dl növényi tejszín – cukormentes – felverhető
- 35 g Viva Natura Kombucha koncentrátum MEGGYEL
- 15 dkg meggy
- 12,5 dkg mascarpone
- 1 dl növényi tejszín – cukormentes (nem kell, hogy felverhető legyen)
- ízlés szerint édesítő
- 10 g Viva Natura Gránátalma koncentrátum
- 2 dkg holland kakaópor
ELKÉSZÍTÉS
A növényi tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, édesítőt, kakaóport, Kombucha – meggyes koncentrátumot és a gránátalma koncentrátumot.
Alaposan felverjük vele, végül belekeverjük a meggyet. Fagyasztóba tesszük 5-6 órára, közben fél óránként megkevergetjük.
Recept – Mona konyhája


Tudtad? A kombucha felhasználói tapasztalatok szerint, számos, az egészséget támogató hatással rendelkezik, a benne élő mikroorganizmusoknak és hatóanyagoknak köszönhetően, probiotikumként támogatja emésztőrendszerünket. A Kombucha enzimeket is és antioxidánsokat is tartalmaz.
A meggy rengeteg A-, B1-, B2-, és C-vitamint és ásványi anyagot (kalcium, kálium, magnézium, vas, cink) tartalmaz, valamint található benne foszfor. A gyümölcslé kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak, valamint színezőanyagokat, katekineket, antociánokat, kumarint.
Kutatások szerint a gránátalma antioxidáns hatása háromszor akkora, mint a vörösbornak vagy a zöld teának. A gránátalma nagy mennyiségben tartalmaz polifenolokat, C-vitamint, flavonoidokat, gyümölcscukrot. Éppen ezért rendkívül jó hatással van a szív- és érrendszerre, a koleszterin szintre, támogatja az érfalak rugalmasságát, megakadályozza plakkok lerakódását, ezáltal az érelmeszesedés megelőzésében lehet jelentősége. Ehhez hozzájárul magas kálium tartalma. Tovább >>