Készülj fel egy egészséges, mégis káprázatos desszertre, ami nem csak finom, de támogatja a bőr és ízületek egészségét is! A diétás banoffee extra kollagénnel egy örömforrás, amely ötvözi az édességét és a táplálkozás előnyeit.
Tej-,tojás-,glutén-,cukormentes
Sütés mentes!
HOZZÁVALÓK (kisebb torta formához-4 szelethez)
Diétás hamis Banoffee Extra kollagénnel
- 60 g darált mentes keksz
- 20 g cukormentes sós-karamell szirup
- 100 g banán
- 50 g natúr mogyorókrém
- 15 g 100% Kollagén (hidrolizált marhakollagén peptidek) (250 g)
ELKÉSZÍTÉS
A banánt a mogyorókrémmel, a cukormentes karamellel leturmixoljuk. Ezt ugyan így külön megtesszük a választott keksszel is. Egy nagyobb tálba öntjük a kapott krémünket, majd ehhez hozzá forgatjuk a kekszet és hozzáadjuk a Natúr kollagén port. Az így kapott masszát egy tetszőleges formában eloszlatjuk. Darált keksszel megszórjuk a tetejét, majd fagyasztóban megdermesztjük. Egy-két órás pihentetés után egy éles késsel szépen szeletelhető. Banán szeletekkel díszítve tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
Recept – Jerkovics Bogi


Tudtad?
A kollagén strukturális fehérje, a bőr, a kötőszövet és a porcok egyik fontos alkotórésze. A hialuronsav a bőrben, az izmokban és ízületekben is megtalálható, nagy vízmegkötő képességgel rendelkező poliszacharid molekula. A C-vitamin hozzájárul a megfelelő kollagénképződéshez és ezen keresztül a bőr normál állapotának, működésének fenntartásához, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.