Ha a rekkenő hőségben élvezetes, fagyos borzongásra vágysz készítsd el velünk ezeket a mennyei falatkákat.
HOZZÁVALÓK (9 darabhoz)
Fagyos 🧊, kollagénes – barack 🍑falatkák🍫
- 200 g sárgabarack
- 25 g Kollagén Plusz Hialuronsav gránátalma ízű italpor C-vitaminnal (250 g)
- 50 ml növényi tej
- 25 g natúr mogyoróvaj
- 50 g cukormentes étcsoki
Szóráshoz:
- kb. 10-20 g dió
- ribizli
ELKÉSZÍTÉS:
A barackot jól mossuk át, magozzuk ki, majd vágjuk szeletekre. Ezeket a szeleteket egymásra lapolva sorakoztassuk egymás mellé. Keverjük ki a kollagént a növényi tejjel, valamint a mogyorókrémmel, majd az így kapott masszát oszlassuk el a barackok tetején. Ezt fagyasszuk le, amíg megolvasztjuk a cukormentes étcsokit. Ez mehet a mogyorós krém tetejére, szépen egyenletesen. Majd megszórjuk dió darabokkal, és ribizlivel.
Így hagyjuk fagyasztóba megdermedni. Ezután szeletekre vágjuk, és fogyaszthatjuk is.
Recept – Jerkovics Bogi


Tudtad? A kollagén strukturális fehérje, a bőr, a kötőszövet és a porcok egyik fontos alkotórésze. A hialuronsav a bőrben, az izmokban és ízületekben is megtalálható, nagy vízmegkötő képességgel rendelkező poliszacharid molekula. A C-vitamin hozzájárul a megfelelő kollagénképződéshez és ezen keresztül a bőr normál állapotának, működésének fenntartásához, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.