3 összetevős diétás – Fahéjas alma “fánk”. Extra vitamin bomba mártogatóssal.
vegán, cukormentes, opcionálisan gluténmentes
Az extra vitamin pótlás a hibiszkuszvirág magas C, B és D vitamin tartalmának lesz köszönhető.
HOZZÁVALÓK ( 6-7 darabhoz)
Fahéjas alma “fánk”
- 1 csomag teljes kiőrlésű leveles tészta vagy gluténmentes étkezés esetén gluténmentes
- 1 db alma
- 1 tk.fahéj
- 30 g por eritrit
Öntethez:
- 2 tk. Hibiszkuszvirág por
- 2 ek.kókuszjoghurt
- édesítőszer+a maradék fahéjas eritrit
ELKÉSZÍTÉS
Felvágjuk az almát karikára, ki szedjük a közepét . A leveles tésztából vágjunk ujjnyi csíkokat. Ezzel tekerjük be.Megszórjuk poreritrittel kikevert fahéjjal, majd megfújjuk olívaolaj spray-vel. 180-200 fokon 12-15 percig sütjük Airfryerben vagy sütőben .
Recept – Jerkovics Bogi
Tudtad? A hibiszkusz sok C-vitamint, 15-30 % szerves savat, poliszacharidokat és flavonoidokat tartalmaz, valamint: B1, B2, B3, B6, D provitamin és számos ásványi anyagot és nyomelemet (pl. kalciumot, foszfort, káliumot, magnéziumot, nátriumot, cinket, szelént, vasat, krómot, mangánt).


