Na de miért is a gránátalma?!
Mert ez az a gyümölcs, ami rendkívül jó hatással van a szív- és érrendszerre, a koleszterin szintre, gyulladáscsökkentő + magas a C vitamin és kálium tartalma.
Sütésmentes, diétás, cukor-, gluténmentes, vegán!
HOZZÁVALÓK (1 nagyobb adaghoz)
Gránátalmás keksz tekercs
Az alaphoz:
- 200 g gluténmentes keksz
- 120 ml cukormentes kókusztej
- 2-3 g folyékony édesítőszer
Töltelék:
- 20 ml Cukormentes Gránátalma koncentrátum
- 150 ml Joya növényi habtejszín
- 3-4 g folyékony édesítőszer
Tetejére:
- cukormentes olvasztott étcsokoládé
Díszítés:
- 50 ml Joya habtejszín+gyümölccsel színezve
- keksz+gyümölcs darabok
ELKÉSZÍTÉS
A keksz alapját összedolgozzuk, majd két sütőpapír között ellapítgatjuk. Egy sodrófát is használhatunk hozzá.
A habot a gránátalma koncentrátummal keményre verjük, majd megtöltjük a keksz alapot. Szépen feltekerjük, hagyjuk megdermedni, majd olvasztott étcsokoládéval leöntjük.
Recept – Jerkovics Bogi
Kutatások szerint a gránátalma antioxidáns hatása háromszor akkora, mint a vörösbornak vagy a zöld teának. A gránátalma nagy mennyiségben tartalmaz polifenolokat, C-vitamint, flavonoidokat, gyümölcscukrot. Éppen ezért rendkívül jó hatással van a szív- és érrendszerre, a koleszterin szintre, támogatja az érfalak rugalmasságát, megakadályozza plakkok lerakódását, ezáltal az érelmeszesedés megelőzésében lehet jelentősége. Ehhez hozzájárul magas kálium tartalma. Tovább >>