Gránátalmás kacsamell – Ünnepi ízek újragondolva
A gránátalma különleges, gyümölcsös íze feldobja a hagyományos kacsamell fogást! A Viva Natura gránátalma koncentrátuma nemcsak frissességet, de mélységet is ad az ételnek, miközben tökéletes harmóniába hozza az ízeket. Ez a recept egyszerre elegáns és könnyen elkészíthető, ideális különleges alkalmakra vagy akár egy hétköznapi gourmet élményhez is. Próbáld ki, és varázsolj vele mosolyt mindenki arcára!
HOZZÁVALÓK
Gránátalmás kacsamell
- 10 g 300% Gránátalma koncentrátum
- 400 g kacsamell
- kakukkfű
- só, bors
ELKÉSZÍTÉS:
A kacsamell bőrös felét beirdaljuk: átlósan egymásra párhuzamos, majd merőleges csíkokat vágunk. A bőrös felét megkenjük gránátalma koncentrátummal.
Ezután sózzuk borsozzuk mindkét felét. Egy tapadás mentes serpenyőt felhevítünk, majd a bőrös felével lefelé bele helyezzük a kacsamellet.
Oldalanként 4 percet sütjük, majd 150 fokos sütőben 15 perc alatt teljesen készre sütjük.
!!! Egyáltalán nem kell megijedni, a sötét szín a gránátalma koncentrátumnak köszönhető. !!!
Hagyjuk picit hűlni, majd szeletekre vágjuk és fogyaszthatjuk is.
Friss saláta vagy párolt káposzta mellé is tökéletes.
Tudtad? A Kutatások szerint a gránátalma antioxidáns hatása háromszor akkora, mint a vörösbornak vagy a zöld teának. A gránátalma nagy mennyiségben tartalmaz polifenolokat, C-vitamint, flavonoidokat, gyümölcscukrot. Éppen ezért rendkívül jó hatással van a szív- és érrendszerre, a koleszterin szintre, támogatja az érfalak rugalmasságát, megakadályozza plakkok lerakódását, ezáltal az érelmeszesedés megelőzésében lehet jelentősége. Ehhez hozzájárul magas kálium tartalma. Tovább >>
Recept – Jerkovics Bogi

