Gyümölcsrizs, a legegyszerűbb desszert!

HOZZÁVALÓK (2 adag)
Gyümölcsrizs
- 20 dkg rizs
- 8 dl cukormentes vaníliás növényi tej
- 2 dl növényi cukormentes tejszín
- 1 kk reszelt citromhéj
- 1-2 ek vanília aroma
- ízlés szerint édesítő
- 1 dkg Viva Natura Hibiszkuszvirág por
- 1 dkg Csipkebogyóhús por
ELKÉSZÍTÉS
Egy lábasba tesszük a rizst, hozzáadjuk az édesítőt, vaniliás növényi tejet, tejszínt, reszelt citromhéjat, vanília aromát és ízlés szerint édesítőt. Alaposan elkeverjük, majd puhára főzzük a rizs ( nem baj, ha szaftosabb marad).
Majd ha meghűlt, akkor átkeverjük és három részre osztjuk.
Az egyik marad natúr, a másodikba belekeverjük a hibiszkuszvirág port, a harmadikba pedig a csipkebogyóhús port.
Majd kelyhekbe rétegezzük, és tálalható.
Recept – Mona konyhája
Tudtad? A hibiszkusz sok C-vitamint, 15-30 % szerves savat, poliszacharidokat és flavonoidokat tartalmaz, valamint: B1, B2, B3, B6, D provitamin és számos ásványi anyagot és nyomelemet (pl. kalciumot, foszfort, káliumot, magnéziumot, nátriumot, cinket, szelént, vasat krómot, mangánt).
A csipkebogyó termésben legendásan sok a C-vitamin, de van még benne A-, B1-, B2-, P-, és K-vitamin is.