Hamburger, kicsit másképp!

HOZZÁVALÓK (4 bucihoz)
Hamburger
- 15 dkg barna rizsliszt
- 12 dkg köles liszt
- 8 dkg tápióka keményítő
- 3 dkg Cékla por
- 2 dkg Inaktivált sörélesztő por
- 1 kk só
- 3 dkg útifűmaghéj
- 1 csomag sütőpor
- 1 dkg Full Sun bioaktív növényi szárítmányok
- 4 dl víz
- 1 ek citromlé
- + olaj a kenéshez
- + szezámmag a szóráshoz
ELKÉSZÍTÉS
A száraz alapanyagokat egy tálba kimérjük, alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, alaposan összedolgozzuk.
Majd négy egyenlő részre osztjuk.
Sütőpapíros tepsire négy darab golyót formázunk, tetejüket kicsit lenyomjuk. Vékonyan leolajozzuk, majd szezámmaggal megszórjuk.
180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
Recept – Mona konyhája
Jó étvágyat hozzá!
Tudtad? A cékla gyógyászati hatása annak köszönhető, hogy tele van antioxidánsokkal, amelyek a sejteket külső szabad-gyökök támadásától védik. EFSA által jóváhagyott állítás: A cékla táplálkozás-élettani szerepét a jelentősebb B1-, B2-, C-vitamin és folsav-tartalomnak, illetve a kálium, foszfor, magnézium, kalcium és vas ásványi anyagoknak köszönheti. Lúgos kémhatású. Jótékony hatással van az emésztésre, támogatja a szervezet méregtelenítő folyamatát.
Az inaktivált sörélesztőt nem hiába nevezik a vegetáriánusok proteinjének, mivel nagyon gazdag proteinekben. A sörélesztő gazdag ásványi anyagokban, különösen krómban, amiről tudni kell, hogy normalizálja a vércukorszintet. Található még benne: fehérje, szelén, magnézium, foszfor, szilicium, cink, nátrium, kálcium, réz, vas, mangán, jód, mind szerves kötésben, pontosan abban a formában, amelyben a szervezet azonnal hasznosítani tudja őket, továbbá: 16 aminosav, amik közül csak a legfontosabbakat ha említjük: metionin, lizin, cisztin, treonin, triptofán és a B Vitaminok egész skálája B1 (Tiamin), B2 (Riboflavin), B3 (Niacin), B5 (Pantoténsav), B6 (Piridoxin), B7 (Biotin), B8 (Kolin), B9 (Folsav). Másik különleges tulajdonsága az, hogy nagyon gazdag nukleinsavakban (100 g fehérjére 2,53 g nukleinsav jut), ami elősegíti a fehérjék optimális felszívódását.
Szervezetünk sokkal inkább függ az egészséges, minket támogató szinergista baktériumoktól, mint azt valaha is gondoltuk volna. Ezek a széles spektrumú baktériumtörzsek széles spektrumú táplálékot igényelnek. Ezek a törzsek nem most, hanem több tízezer évvel ezelőtt alakultak ki, és éppen ezért sokkal gazdagabb és szélesebb táplálékot kaptak, mint a mostani időkben. Ezt próbáltuk pótolni ezzel a 36 összetevőből álló Full Sun Bioaktív növényi szárítmányok készítménnyel.