A benne található összetevőknek köszönhetően hozzájárul a megfelelő emésztési folyamatokhoz, valamint a bélflóra egyensúlyához.👌🏼 Diétába is illeszthető! Mi kell még? Semmi más, csak, hogy elkészítsd! Mindenkinek vinnék kóstolót, hogy milyen finom ha tehetném!

HOZZÁVALÓK (egy nagy tálhoz)
Házi levendulás fagyi
- 200 ml vegán habtejszín
- 400 ml konzerves kókuszkrém
- 6-8 g édesítőszer
- 1 vanília rúd kikapart magja
- 5 g vanília aroma
- 20 ml Kombucha koncentrátum Levendulával
- 2 ek. Hibiszkuszvirág por
- Díszítéshez: friss vagy szárított levendula+ menta
ELKÉSZÍTÉS
A habtejszínt a Kombucha, az édesítőszer, a vanília, valamint a hibiszkuszvirág porral együtt felverjük.
Hozzá adjuk a sűrű kókuszkrémet, amit egyenletesen eldolgozunk benne. Ekkora már megkapjuk a szép lilás színt. Fagyasztóba helyezve 6-7 órán át hagyjuk megdermedni óránként-másfél óránként keverjünk rajta egyet.
Ahogy kifagyott, fogyaszthatjuk.
A meleg nyári napok megmentője lesz!
Recept – Jerkovics Bogi


Tudtad? A hibiszkusz sok C-vitamint, 15-30 % szerves savat, poliszacharidokat és flavonoidokat tartalmaz, valamint: B1, B2, B3, B6, D provitamin és számos ásványi anyagot és nyomelemet (pl. kalciumot, foszfort, káliumot, magnéziumot, nátriumot, cinket, szelént, vasat, krómot, mangánt).
A kombucha felhasználói tapasztalatok szerint, számos, az egészséget támogató hatással rendelkezik, a benne élő mikroorganizmusoknak és hatóanyagoknak köszönhetően, probiotikumként támogatja emésztőrendszerünket. A Kombucha enzimeket is és antioxidánsokat is tartalmaz.
Népgyógyászati megfigyelések alapján nagyon régóta és nagyon sokan használják a levendulát nyugtató, antibakteriális, fertőtlenítő és gyulladást csökkentő hatása miatt is.