Frissítő, könnyed és különleges – ez a Hibiszkuszos-Barackos Summer Roll! Ha valami igazán üde, színes és tápláló desszertre vágysz a nyári napokra, ezt a receptet imádni fogod! Vegán, glutén- és cukormentes, mégis mennyeien gyümölcsös és krémes.
A titok? A hibiszkuszvirág por, ami nemcsak gyönyörű színt ad, hanem antioxidánsokban is gazdag – ráadásul enyhén savanykás ízével fantasztikusan kiemeli a barack és málna édességét.
HOZZÁVALÓK (5 darab)
Hibiszkuszos-Barackos Summer roll
- 5 db Tao Tao rizspapír
- 1 ek. Viva Natura Hibiszkuszvirág por
- 150 g Vegaföl vagy kókuszjoghurt
- ízlés szerint édesítőszer
- 1 kk.vanília aroma
- 50 g vegyes gyümölcs (barack és málna pl.)
ELKÉSZÍTÉS:
A krémhez adjuk a hibiszkuszvirág port, majd az édesítőszert és a vanília aromát. Így dolgozzuk össze. A gyümölcsöt felkockázzuk, majd a rizspapírt egyesével langyos vízbe áztatjuk. Ezután megtöltjük a krém 1/5-vel, valamint a gyümölcsök 1/5-vel, és minden oldalról alaposan felhajtogatva szorosan felcsavarjuk.
Tudtad? A hibiszkusz sok C-vitamint, 15-30 % szerves savat, poliszacharidokat és flavonoidokat tartalmaz, valamint: B1, B2, B3, B6, D provitamin és számos ásványi anyagot és nyomelemet (pl. kalciumot, foszfort, káliumot, magnéziumot, nátriumot, cinket, szelént, vasat, krómot, mangánt).
Recept – Jerkovics Bogi

