Szuper reggeli ötlet – Ami extra cékla porral készült! Nehogy azt higgyétek, hogy “jaj, de jó színes.., ezen kívül biztos nincs más értelme..” Nagyonis van! Nem véletlen szoktam ilyen élettanilag hasznos alapanyagokkal turbózni “egyszerű” ételeket is. Minden termék, amit a Viva Natura -nál találtok teljesen természetes porított szárítmányokból készül, mindenféle felesleges egyéb “adalék” nélkül. A cékla pedig telis tele van antioxidánsokkal, jelentős B1-,B2 és ásványi anyag tartalma is. Emellett lúgos kémhatású így támogatja a méregtelenítő folyamatokat.
Vegán-, cukormentes, opcionálisan gluténmentes
HOZZÁVALÓK (1 adaghoz)
High protein French toast waffles – Céklás bundáskenyér
- 30 g vegán fehérje
- 1 evk. Cékla por
- annyi víz, amivel krémes állagot kapunk
- 2 g folyékony édesítőszer
- 2 szelet reform kenyér
Öntet:
- megmaradt fehérje krém
- 1 ek. Vegaföl
ELKÉSZÍTÉS
A cékla port és a fehérjét vízzel, valamint édesítőszerrel krémes állagúra keverjük. Ebbe forgatjuk a választott kenyerünket. Majd egy meleg szendvics sütőben készre sütjük.
Az öntethez:a megmaradt fehérjét Vegaföllel összedolgozzuk. Ezt rakjuk a megsült Waffelek tetejére, friss gyümölccsel, valamint magvakkal megszórhatjuk.
Jó étvágyat!
Recept – Jerkovics Bogi


Tudtad?
A cékla gyógyászati hatása annak köszönhető, hogy tele van antioxidánsokkal, amelyek a sejteket külső szabad-gyökök támadásától védik. EFSA által jóváhagyott állítás: A cékla táplálkozás-élettani szerepét a jelentősebb B1-, B2-, C-vitamin és folsav-tartalomnak, illetve a kálium, foszfor, magnézium, kalcium és vas ásványi anyagoknak köszönheti. Lúgos kémhatású. Jótékony hatással van az emésztésre, támogatja a szervezet méregtelenítő folyamatát.