Ha egy nyári friss salátára vágysz, akkor ez a dinnyesaláta pont neked való!
Ez a különleges saláta egy probiotikus bomba. A fermentált összetevőknek köszönhetően számtalan létfontosságú mikroorganizmust adhatsz a salátához, amiért a bélflórád mérhetetlenül hálás lesz.
A dinnyéből és juhsajtból készült saláta megfűszerezi a kerti partit. A sós, határozott juhsajt és az édes, légies-könnyű görögdinnye egyszerűen verhetetlen páros, amelyek ízekben, állagban és vizuálisan nagyszerűen kiegészítik egymást.
HOZZÁVALÓK
Juhsajtos dinnyesaláta
- 600 g görögdinnye (használhatsz vegyesen görög, méz és sárgadinnyét is)
- 200 g juhsajt, feta vagy vegán termék
- 1 kis vöröshagyma
- 75 ml kefir
- 2-3 szár friss menta vagy bazsalikom
- 1-2 evőkanál Kombucha koncentrátum (bármelyik ízű jó lehet) vagy ízlés szerinti mennyiség
- 3 evőkanál olívaolaj
- só és bors….
ELKÉSZÍTÉS:
A dinnyét közepes nagyságú kockákra vágjuk. A mentát vagy a bazsalikomot (amelyiket szeretnénk használni) és a hagymát finomra aprítjuk. A fűszereket a dresszing többi hozzávalójával együtt egy tálba rakjuk és alaposan összekeverjük. A dinnyére locsoljuk a dresszinget, óvatosan összekeverjük, majd rámorzsoljuk a fetát, rátépkedjük a mentát/bazsalikomot és kész is vagyunk. Stílusosan a görögdinnye héjában tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
Tudtad? A kombucha felhasználói tapasztalatok szerint, számos, az egészséget támogató hatással rendelkezik, a benne élő mikroorganizmusoknak és hatóanyagoknak köszönhetően, probiotikumként támogatja emésztőrendszerünket. A Kombucha enzimeket is és antioxidánsokat is tartalmaz.
Recept – Viva Natura