Ha szeretnéd, hogy az Ünnepi falatok is egészségesek legyenek akkor ezt mindenképp érdemes kipróbálnod! Igazi Karácsonyi ízvilág, emésztést támogatva, enzimeket pótolva, immunrendszert boostolva a Kombucha jótékony összetevőinek köszönhetően.
Low calorie, cukormentes kandírozott narancs étcsokiba mártva
Vegán-, cukor-, gluténmentes
HOZZÁVALÓK
Kandírozott narancs
- 2 db narancs
- 4-5 db fahéj rúd
- eritrit
- 4 ek. Kombucha koncentrátum SZEGFŰSZEGGEL
- 1 tábla cukormentes narancsos étcsoki
- dió szórás
ELKÉSZÍTÉS
A narancsot meghámozzuk, majd szeletekre vágjuk.
Egy nagyobb edényben elhelyezzük. Megszórjuk eritrittel(ne sajnáljuk), hozzá adjuk a fahéj rudakat, és a szegfűszeges kombuchát. Hagyjuk, hogy a narancs magába szívja az aromákat. Ezután leöntjük róla a főzőlevet, majd megszórjuk eritrittel és így hagyjuk lassú tűzön az eritritet rá olvadni, fordítunk a narancs szeleteken, ugyan így teszünk a másik oldallal. Óvatosan kiszedjük őket, majd hagyjuk a hűtőben megdermedni. Étcsokit olvasztunk, ebbe mártjuk a már kandírozott narancs szeletek felét, majd megszórjuk dióval.
Jó étvágyat!
Tudtad? A kombucha felhasználói tapasztalatok szerint, számos, az egészséget támogató hatással rendelkezik, a benne élő mikroorganizmusoknak és hatóanyagoknak köszönhetően, probiotikumként támogatja emésztőrendszerünket. A Kombucha enzimeket is és antioxidánsokat is tartalmaz.
A szegfűszeg segít az egészséges emésztés fenntartásában. Növeli az ízérzékelést és támogatja az emésztést anélkül, hogy gondot okozna a gyomorsavval küzdőknek.
Recept – Jerkovics Bogi



