Kombuchát tenni a krémesbe? Na ne…! De Igen! 🙂 Próbáld ki, nem fogsz csalódni azt garantálom!
-Tej-,tojás-,cukormentes-
Sütés nélküli 1200 Ft / tepsi
87 kcal/ szelet – 14 g ch – 0,9 fehérje – 3 g zsír
HOZZÁVALÓK (1 tepsihez=10 szelet)
Kombuchás – levendulás krémes
- 1 csomag Gullon rostdús keksz (glutén érzékenyek válasszanak gluténmentes alternatívát)
- 1 csomag Haas mentes puding por
- 50 ml Levendulás kombucha
- 400 ml cukormentes növényi tej
- ízlés szerint édesítőszer
ELKÉSZÍTÉS
50 ml növényi tej+50 ml Levendulás kombucha keverékébe áztassuk be a kekszünk felét, majd ezt kezdjük el rétegezni egy megfelelő nagyságú jénaiba.
Közben a vanília pudingot a fennmaradó növényi tejjel és édesítőszerrel főzzük ki. Ennek fele mehet az első keksz alapra. Ezután a keksz másik felét is áztassuk be, mehet a puding rétegre, majd ezt befedjük a fennmaradó pudinggal.
A tetejére tetszés szerint teszünk díszítést: mentes granola+eper darabok.
Recept – Jerkovics Bogi
Tudtad? A kombucha felhasználói tapasztalatok szerint, számos, az egészséget támogató hatással rendelkezik, a benne élő mikroorganizmusoknak és hatóanyagoknak köszönhetően, probiotikumként támogatja emésztőrendszerünket. A Kombucha enzimeket is és antioxidánsokat is tartalmaz.
Népgyógyászati megfigyelések alapján nagyon régóta és nagyon sokan használják a levendulát nyugtató, antibakteriális, fertőtlenítő és gyulladást csökkentő hatása miatt is.