Ismét csokis, ismét pihe-puha és ismét nagyon finom
HOZZÁVALÓK
Levendulás – csokis sütemény
- 20 dkg Barna rizsliszt
- 10 dkg köles liszt
- 10 dkg tápióka keményítő
- 4 dkg útifűmaghéj őrlemény
- 3 dkg holland kakaópor
- 3 dkg Viva Natura Univerzális növényi komplex
- 80 g Viva Natura Kombucha koncentrátum – levendulával
- 15 dkg mentes csokoládé – olvasztva
- 1,5 dkg Viva Natura Cékla por
- 3,5 dl víz
- 1 cs sütőpor
- 1,5 ek citromlé
ELKÉSZÍTÉS
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan kikeverjük.
Sütőpapírral bélelt szélesebb kenyérformába tesszük a masszát és 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
Recept – Mona konyhája
Tudtad? A kombucha felhasználói tapasztalatok szerint, számos, az egészséget támogató hatással rendelkezik, a benne élő mikroorganizmusoknak és hatóanyagoknak köszönhetően, probiotikumként támogatja emésztőrendszerünket. A Kombucha enzimeket is és antioxidánsokat is tartalmaz.
Népgyógyászati megfigyelések alapján nagyon régóta és nagyon sokan használják a levendulát nyugtató, antibakteriális, fertőtlenítő és gyulladást csökkentő hatása miatt is.
A cékla gyógyászati hatása annak köszönhető, hogy tele van antioxidánsokkal, amelyek a sejteket külső szabad-gyökök támadásától védik. EFSA által jóváhagyott állítás: A cékla táplálkozás-élettani szerepét a jelentősebb B1-, B2-, C-vitamin és folsav-tartalomnak, illetve a kálium, foszfor, magnézium, kalcium és vas ásványi anyagoknak köszönheti. Lúgos kémhatású. Jótékony hatással van az emésztésre, támogatja a szervezet méregtelenítő folyamatát.
A növényi rostok kedvezően hatnak az emésztésre és segítenek megszabadulni a méreganyagoktól, csökkentik az elhízás lehetőségét és számos betegségtől is óvhatnak. A megfelelő rostok komplexen járulnak hozzá egészségünk fenntartásához.
A rostok nemcsak azért jók, mert segítik az emésztést, hanem rájuk is igaz a tény: lassítják a szénhidrátok felszívódását, így a vércukorszint lassabban emelkedik meg, ezért a fogyasztásuk után később leszünk éhesek. Segítik a fogyókúrát is.