Levendulás-Kombuchás Mocktail – frissítő, bélflóra-barát nyári ital, ami kívül-belül feltölt. A kombucha probiotikus ereje és a levendula nyugtató hatása egyensúlyt teremt – alkohol nélkül, tisztán, természetesen.
Tipp: Vendégvárónak is tökéletes, ha stílusosan, mégis tudatosan szeretnél kínálni valami különlegeset.
HOZZÁVALÓK (2 adaghoz)
Levendulás-kombuchás Mocktail
- 50 ml Kombucha koncentrátum levendulával
- 4 dl szénsavas víz
- 2 evőkanál eritrites- Cékla por
- jégkockák
ELKÉSZÍTÉS:
- Mártsd a poharak peremét vízbe, majd eritrites cékla porba – dekorálj természetesen. Adagonként rétegezd:
- 25 ml Kombucha koncentrátum levendulával
- jeget
- kb. 2 dl szénsavas vizet
- 1 evőkanál eritrites cékla port, amit enyhén elkeverhetsz.
Tudtad? A kombucha felhasználói tapasztalatok szerint, számos, az egészséget támogató hatással rendelkezik, a benne élő mikroorganizmusoknak és hatóanyagoknak köszönhetően, probiotikumként támogatja emésztőrendszerünket. A Kombucha enzimeket is és antioxidánsokat is tartalmaz.
Recept – Jerkovics Bogi

