Idén nyűgözz le mindenkit, ezekkel az ünnepi, mentes szaloncukrokkal.
Gránátalmás-mogyorós. 40 kcal/ db
Vegán-, cukor-, gluténmentes
HOZZÁVALÓK (10-12 db-hoz)
Low calorie szaloncukor
- 2 ek.kókuszliszt
- 2 ek. VivaNatura gránátalma koncentrátum
- 1 ek.mogyorókrém
- 4 ek.növényi tej
- 1 kk.vanília aroma
- édesítőszer (ízlés szerint)
Mázhoz:
- 60 g cukormentes étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS
Az alapanyagokat összedolgozzuk, majd egy formában eloszlatjuk a masszát, egyforma részekre vágjuk. Szaloncukor formára formázzuk. Hűtőben pihentetjük 10-15 percet. Megolvasztjuk az étcsokit. Beleforgatjuk a szaloncukrokat.
Megdermesztjük hűtőben, majd csomagoljuk őket.
Tudtad? Kutatások szerint a gránátalma antioxidáns hatása háromszor akkora, mint a vörösbornak vagy a zöld teának. A gránátalma nagy mennyiségben tartalmaz polifenolokat, C-vitamint, flavonoidokat, gyümölcscukrot. Éppen ezért rendkívül jó hatással van a szív- és érrendszerre, a koleszterin szintre, támogatja az érfalak rugalmasságát, megakadályozza plakkok lerakódását, ezáltal az érelmeszesedés megelőzésében lehet jelentősége. Ehhez hozzájárul magas kálium tartalma. Tovább >>
Recept – Jerkovics Bogi

