Szerinted milyen lehet egy protein szelet fehérje por nélkül? Mutatjuk!
Tej-,tojás-,glutén-,cukormentes
186 kcal – 11 g ch – 10 g fehérje – 11 g zsír / szelet
HOZZÁVALÓK (8 szelethez)
Mákos bejgli ízvilágú protein szelet
- 100 g darált mák
- 50 g kókuszliszt
- 50 g 100% Natúr kollagén
- 50 g eritrit
- 20 g chia mag
- 1 narancs reszelt héja
- 2 ek.fahéj
- 150 g cukormentes kókuszjoghurt
- 5 ml vanília aroma
Tetejére: 100 g olvasztott cukormentes étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
A mákot a kókuszliszttel és eritrit-tel ledaráljuk, majd ehhez adjuk a chia magot, és a narancshéjat.
A kókuszjoghurttal ízlés szerint plusz édesítőszert, valamint vanília aromát, és fahéjat dolgozunk össze.
Ezt adjuk a száraz alapanyagokhoz. Egy választott formába egyengetjük a masszát és fél óra alatt a fagyasztóban megdermesztjük. Addig az étcsokit megolvasztjuk, majd az egyenlő szeletekre vágott alapot ebben forgatjuk meg. Hagyjuk a csokit teljesen rá dermedni és fogyasztható is.
Hűtőben érdemes tárolni.
Tudtad? A kollagén strukturális fehérje, a bőr, a kötőszövet és a porcok egyik fontos alkotórésze. A hialuronsav a bőrben, az izmokban és ízületekben is megtalálható, nagy
vízmegkötő képességgel rendelkező poliszacharid molekula. A C-vitamin hozzájárul a megfelelő kollagénképződéshez és ezen keresztül a bőr normál állapotának, működésének fenntartásához, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
Recept – Jerkovics Bogi

