Friss és tápláló reggeli: mákos-citromos zabkása
A reggelek sokkal könnyebben indulnak, ha egy ízletes és egészséges reggelivel kezdjük a napot. A mákos-citromos zabkása nemcsak laktató, de frissítően különleges ízvilágával igazi energiabomba is. A zab lassan felszívódó szénhidrátjai biztosítják a hosszan tartó teltségérzetet, míg a mák gazdag kalciumban és vasban, segítve a csontok és a vérkeringés egészségét. A citrom frissessége pedig remekül kiegyensúlyozza a mák karakteres ízét, egy kis citrusos felfrissülést hozva a zabkásádba. Egyszerűen elkészíthető, mégis különleges reggeli, amely nemcsak finom, de tápanyagokban gazdag is!
🌱Vegán-,glutén-,cukormentes
HOZZÁVALÓK (1 adaghoz)
Mákos-citromos zabkása
Alaphoz:
- 30 g zabpehely
- 10 g Viva Natura Kollagén Plusz Hialuronsav citrom ízű italpor
- 10 g darált mák
- pici édesítőszer
- annyi víz amivel jól kikeverhető, ~ 50 ml
Krém:
- 10 g Kollagén Plusz Hialuronsav citrom ízű italpor
- 1 tk. vanília aroma
- 100 g kókuszjoghurt
ELKÉSZÍTÉS:
Az alap hozzávalóit összedolgozzuk, majd 2 perc alatt mikróban “megsütjük”. Közben kikeverjük a krémet. Az alap tetejére öntjük, és így fogyasztjuk.
Recept – Jerkovics Bogi

Tudtad? A kollagén strukturális fehérje, a bőr, a kötőszövet és a porcok egyik fontos alkotórésze. A hialuronsav a bőrben, az izmokban és ízületekben is megtalálható, nagy vízmegkötő képességgel rendelkező poliszacharid molekula. A C-vitamin hozzájárul a megfelelő kollagénképződéshez és ezen keresztül a bőr normál állapotának, működésének fenntartásához, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.