Nagyon egészséges köszönhetően a benne található különleges növényi komplexnek, amivel megspékelhetjük a napi rost fogyasztásunkat is,és igazán különleges ízvilágot adhatunk desszertjeinknek.
tejmentes, gluténmentes, cukormentes, tojásmentes, dietás
HOZZÁVALÓK
Márványos süti szelet
Az alaphoz:
- 80 g puffasztott barna rizs ledarálva
- 30 g csokis növényi fehérjepor annyi növényi tejjel elkeverve, hogy krémes állagot kapjunk (kb 120-150 g-nak megfelelő krém lesz belőle)
- 2-3 g édesítőszer
Krém:
- 30 g Univerzális növényi komplex
- +30 g gyümölcsös növényi fehérje annyi növényi tejjel elkeverve, hogy krémes állagot kapjunk ( kb 150-200 g-nak megfelelő krém lesz belőle)
- 2-3 g édesítőszer
- felezett cukormentes lében lévő őszibarack
Tetejére:
- 2 dl zero meggy-szilva rostos
- 12 g zselatinnal zselésítve
ELKÉSZÍTÉS
Az alapot összekeverjük, majd egy sütőforma aljába nyomkodjuk . Erre mehet a kikevert krém és a szeletekre vágott őszibarack. A zselatint a zero gyümölcslével forrásig főzzük, majd kihűtjük. Amikor kihűlt az eddigi rétegek tetejére öntjük. Fagyasztóban hagyjuk megdermedni.
Recept – Jerkovics Bogi
Tudtad?
A növényi rostok kedvezően hatnak az emésztésre és segítenek megszabadulni a méreganyagoktól, csökkentik az elhízás lehetőségét és számos betegségtől is óvhatnak. A megfelelő rostok komplexen járulnak hozzá egészségünk fenntartásához.
A rostok nemcsak azért jók, mert segítik az emésztést, hanem rájuk is igaz a tény: lassítják a szénhidrátok felszívódását, így a vércukorszint lassabban emelkedik meg, ezért a fogyasztásuk után később leszünk éhesek. Segítik a fogyókúrát is.


