Meggy szezon, így jöhet a meggyes süti, igaz? De nem akármilyen. A Viva Natura Csipkebogyó hús port használtam hozzá, hogy egy kicsit különlegessé tegyem, és úgy betalált, hogy pillanatok alatt elfogyott. Érdemes elkészíteni, hisz a csipkebogyó vitaminokban gazdag, így egy sütibe zárva pedig tökéletes választás.

HOZZÁVALÓK
Meggyes csipkebogyós piskóta
- 20 dkg barna rizsliszt
- 5,5 dkg köles liszt
- 10 dkg tápióka keményítő
- 3 dkg útifűmaghéj
- 2 dkg Viva Natura Csipkebogyó hús por
- 3 dkg Viva Natura Univerzális növényi komplex
- 1 cs sütőpor
- 5 dkg édesítő (1:4)
- 3,5 dl víz
- 1 ek citromlé
- 30 dkg meggy
ELKÉSZÍTÉS
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet. Jól kikeverjük. Egy 20×20 – as formát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tészta egyik felét, elegyengetjük, majd eloszlatjuk a meggyet rajta. Majd rátesszük a tészta másik felét, eloszlatjuk.
180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Recept – Mona konyhája
Tudtad? A csipkebogyó termésben legendásan sok a C-vitamin, de van még benne A-, B1-, B2-, P-, és K-vitamin is. A csipkebogyót vagy csipkebogyó hús port nem szabad forrázni, hiszen a C-vitamin hő hatására elbomlik.
A növényi rostok kedvezően hatnak az emésztésre és segítenek megszabadulni a méreganyagoktól, csökkentik az elhízás lehetőségét és számos betegségtől is óvhatnak. A megfelelő rostok komplexen járulnak hozzá egészségünk fenntartásához.
A rostok nemcsak azért jók, mert segítik az emésztést, hanem rájuk is igaz a tény: lassítják a szénhidrátok felszívódását, így a vércukorszint lassabban emelkedik meg, ezért a fogyasztásuk után később leszünk éhesek. Segítik a fogyókúrát is.