Mézeskalácsos zselés szaloncukor: Karácsony ízei egy falatban!
Ha van valami, ami az ünnepek varázsát tökéletesen megidézi, az a mézeskalács illata és a szaloncukor hagyománya. Most képzeld el, hogy ezt a két ikonikus ízt és textúrát egy különleges édességben egyesíted: íme a mézeskalácsos zselés szaloncukor!
Ez a házilag elkészíthető finomság puha, fűszeres mézeskalácsos réteggel, valamint frissítő gyümölcsös zselével hódít. Mindezt egy vékony csokoládébevonat koronázza meg, hogy igazán ünnepi legyen. A szaloncukor nemcsak ízélmény, hanem egy kreatív, szeretettel készített ajándék is lehet a fa alá.
Készítsd el otthon, és varázsold különlegessé az ünnepi pillanatokat ezzel a mennyei édességgel!
Vegán-,glutén-,hozzáadott cukormentes
HOZZÁVALÓK (25 darabhoz)
Mézeskalácsos zselés Szaloncukor
Zselé alap:
- 100 ml Kombucha koncentrátum szegfűszeggel
- 400 ml cukormentes üdítő ital (én Apenta szőlőt választottam)
- 1 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor
- 10 g agar-agar
- 1 ek.mézeskalács fűszerkeverék
Forgatáshoz:
- 100 g cukormentes étcsoki
- 50 ml cukormentes növényi tej
ELKÉSZÍTÉS:
A folyékony hozzávalókat egybeöntjük, majd az agar-agart összedolgozzuk a vaníliás puding porral, valamint hozzá adunk egy kevés folyadékot az összekevert alapból, és ezzel csomómentesen eldolgozzuk.
Elkezdjük forralni a folyadékot, majd hozzáadjuk a zselésítővel kikevert pudingot. Folyamatos kevergetés mellett forrástól számítva 2 percet kevergetjük.
Ahogy látjuk, hogy szépen besűrűsödött egy téglalap formába öntjük. Fagyasztóban fél óra alatt készre dermesztjük.
Ahogy kész, egyenlő téglalapokra vágjuk. Az étcsokit a növényi tejjel megolvasztjuk. Ebbe forgatjuk a zselé alapot, majd hűtőben vagy fagyasztóban hagyjuk az étcsokit rá dermedni.
Tetszőlegesen csomagolhatjuk. Szuper ajándék, vagy kreatív móka.
Tudtad? A kombucha felhasználói tapasztalatok szerint, számos, az egészséget támogató hatással rendelkezik, a benne élő mikroorganizmusoknak és hatóanyagoknak köszönhetően, probiotikumként támogatja emésztőrendszerünket. A Kombucha enzimeket is és antioxidánsokat is tartalmaz.
Recept – Jerkovics Bogi

