Készülj Mikulás napjára egy különleges finomsággal! Próbáld ki a szegfűszeges kombucha koncentrátummal megbolondított Mikulás keksz receptünket! Tökéletes választás az ünnepi hangulathoz – illatos, egészséges, és még a Mikulás is imádni fogja!
Vegán-,glutén-,cukormentes
100 kcal – 18 g szénhidrát – 3 g fehérje – 1,1 g zsír
HOZZÁVALÓK (10 darabhoz)
Mikulás keksz 🎅
- 1 konzerv csicseriborsó+leve
- 1/2 üveg vanília aroma
- 2 ek. mentes karamell öntet
- 5 ml folyékony édesítőszer
- 200 g gluténmentes SÜT-FŐZ liszt
- 3 ek. Kombucha koncentrátum Szegfűszeggel
- 5 g chia mag
ELKÉSZÍTÉS:
A csicseriborsót a levével, a vanília aromával, édesítőszerrel, valamint mentes karamell öntettel leturmixoljuk. Ehhez adjuk a szegfűszeges kombuchát, majd a Vegadokk lisztkeveréket, végül pedig a chia magot. Alaposan összedolgozzuk, és az így kapott masszából süti korongokat formázunk. 190 fokos sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük. Ízlés szerint étcsokoládéba is bele márthatjuk.
Tudtad? A kombucha felhasználói tapasztalatok szerint, számos, az egészséget támogató hatással rendelkezik, a benne élő mikroorganizmusoknak és hatóanyagoknak köszönhetően, probiotikumként támogatja emésztőrendszerünket. A Kombucha enzimeket is és antioxidánsokat is tartalmaz.
Recept – Jerkovics Bogi

