Retro mégis egészséges👉🏻 Tényleg csupa egészség ez az étel, használtam hozzá teljesen természetes paradicsomleves alapport, ami miatt már nem kell pluszban sűríteni sem, valamint Kombucha koncentrátumot, amivel igazán kijönnek a finom ízek!
HOZZÁVALÓK (2 adaghoz)
Paradicsomos káposzta főzelék, vegán fasírttal
- 1 fej hagyma
- 1/2 közepes fej káposzta
- 2 db répa
- 1 csomag Paradicsom levespor
- 2 db babérlevél
- só, bors, fűszerkömény
- 2 ek. Kombucha koncentrátum (ecet helyettesítőként hat)
Fasírt:
- 100 g vegán, gluténmentes Vegadokk fasírt alappor
- 150 ml forró víz
Tetejére:
Vegaföl
ELKÉSZÍTÉS:
A hagymát lepirítjuk. Hozzá adjuk a csíkokra vágott káposztát, valamint a répát, majd felöntjük vízzel és hagyjuk megpuhulni. A levesport kikeverjük egy kevés vízzel, majd a zöldségekhez forgatjuk. Hozzá adjuk a babérlevelet, a sót, borsot, valamint a fűszerköményt, majd hagyjuk megpuhulni.
Amint az ízek összeértek, botmixer segítségével pépesre turmixoljuk, ezzel sűrítve a főzeléket. Ha kell egy kevés vízzel hígíthatjuk.
Amikor lehúztuk a tűzről Kombucha hozzáadásával érjük el a tökéletes íz hatást. Ez azért is jobb választás, mint az ecet, mert univerzálisan használható ételek-italok megalkotásához, mindemellett pedig számos jótékony hatással bír.
A vegán fasírt elkészítése nagyon egyszerű:
A kimért alapport forró vízzel kikeverjük, gombócozzuk, majd 200 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük.
Recept – Jerkovics Bogi

