Varázslatos ünnepi falatok: Pekándiós-szegfűszeges bar
Ha valami igazán különlegeset keresel az ünnepi asztalra vagy a hétköznapok megédesítéséhez, ez a pekándiós-szegfűszeges bar garantáltan elvarázsol! Az ízletes pekándió, a mindenmentes csokis keksz és a Viva Natura szegfűszeges kombucha harmóniája egyszerre hozza el az ünnepek fűszeres melegségét és a természet tiszta erejét.
Ez a vegán, glutén- és hozzáadott cukormentes édesség nemcsak finom, de lelkiismeret-furdalás nélkül élvezhető. Készítsd el te is, és lepd meg vele szeretteidet – vagy éppen magadat egy pillanatnyi boldogsággal!
Vegán-,glutén-,hozzáadott cukormentes
HOZZÁVALÓK (25 darabhoz)
Pekándiós-szegfűszeges bar
- 100 g pekándió
- 200 g Gabiyo mindenmentes csokis keksz
- 50 ml Kombucha koncentrátum szegfűszeggel
- 100 g kókuszjoghurt
- ízlés szerint édesítőszer
- 1 ek.kardamom
Díszítéshez: pekándió szemek
- ½ ek.:őrölt fahéj, őrölt szerecsendió, eritrit, őrölt gyömbér
- 1 kk.: őrölt szegfűszeg
- csipet: só, bors
ELKÉSZÍTÉS:
A pekándiót a keksszel együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a kardamomt. Majd a szegfűszeges Kombuchát /amivel nem csak különlegesen finom ízt kapunk, hanem ennek a fermentált italnak köszönhetően segíthetjük emésztésünket, és bélflóra egyensúlyunkat/, és a kókuszjoghurtot.
Alaposan összedolgozzuk. Egy választott formát kibélelünk sütőpapírral vagy frissentartó fóliával, és ebben oszlatjuk el az alapot. Pekándió darabokat helyezünk el a tetején, majd fagyasztóban 30-40 perc alatt hagyjuk összeállni.
Tudtad? A kombucha felhasználói tapasztalatok szerint, számos, az egészséget támogató hatással rendelkezik, a benne élő mikroorganizmusoknak és hatóanyagoknak köszönhetően, probiotikumként támogatja emésztőrendszerünket. A Kombucha enzimeket is és antioxidánsokat is tartalmaz.
Recept – Jerkovics Bogi

