Szereted az egészséges ízgazdag ételeket? Akkor ezt a Poke tálat készítsd el. Igazi nyári különlegesség!
🌱Tej-,tojás-,glutén-,cukormentes
HOZZÁVALÓK (1 adaghoz)
Poke tál
- 150 g lazac
- 1 ek. Gránátalma koncentrátum
- Fűszerek: só, bors, őrölt koriander
- 1/4 csomag Életfa Élelem quinoa (főtt) (nyers állapotban ~30 g)
- 30 g ananász
- 10 g újhagyma
- 100 g zöldsaláta
- 70 g uborka
- 10 g avocado
Szóráshoz:
- 5 g chia mag
- 10 g kókusz chips
Tetejére:
- lime
ELKÉSZÍTÉS:
A quinoát alaposan átmossuk, majd forró vízben feltesszük főni. Amíg ez készül befűszerezzük a lazacot, majd egy tapadásmentes serpenyőben a gránátalma koncentrátummal megsütjük. Nagyon gyorsan kész van, ne süssük túl!
A zöldségeket / gyümölcsöt felvágjuk. Ahogy elkészült a quinoa sózzuk, majd kimérjük az adagot belőle.
Jöhet a tálalás: a quinoára mehetnek a zöldségek, az ananász, a lazac, majd végül chia maggal és kókusz chips-el megszórjuk. Mehet a tetejére friss petrezselyem; és gránátalma koncentrátummal, valamint lime-mal átlocsoljuk.
Tudtad? Kutatások szerint a gránátalma antioxidáns hatása háromszor akkora, mint a vörösbornak vagy a zöld teának. A gránátalma nagy mennyiségben tartalmaz polifenolokat, C-vitamint, flavonoidokat, gyümölcscukrot. Éppen ezért rendkívül jó hatással van a szív- és érrendszerre, a koleszterin szintre, támogatja az érfalak rugalmasságát, megakadályozza plakkok lerakódását, ezáltal az érelmeszesedés megelőzésében lehet jelentősége. Ehhez hozzájárul magas kálium tartalma. Tovább >>
Recept – Jerkovics Bogi

