🍁 Itt az ősz, és vele együtt a pumpkin spice varázs! ✨ Ez a puha, fűszeres, fehérjében és rostban gazdag mályvacukor nemcsak finom, hanem egy egészségesebb választás is. 🌿💪 Egy falat, és máris beköltözik a konyhádba a fűszeres, lélekmelengető, őszi hangulat! 🍂
Vegán,glutén-,hozzáadott cukormentes
HOZZÁVALÓK (20-25 darabhoz)
Pumpkin spice High protein Mályvacukor
- 400 ml cukormentes kókusztej
- 10 g agar-agar 20 ml vízzel elkeverve
- 60 g vegán sóskaramellás fehérjepor
- 1 ek. Viva Natura almapektin
- 1 ek. Pumpkin spice fűszerkeverék (ebben: őrölt fahéj,szerecsendió, eritrit, szegfűszeg, kardamom)
- ízlés szerint Stevia
ELKÉSZÍTÉS:
Az agar-agart kikeverjük a vízzel, majd hozzáadjuk a forrás előtt lévő növényi tejhez, ~2 percig forraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a vegán fehérjeport, az almapektint, az édesítőszert és a fűszerkeveréket.
Habverő segítségével krémesre dolgozzuk, majd egy választott formába egyengetjük. Fagyasztóban 60-90 percet hagyjuk állni, majd tetszés szerint felvághatjuk. Opcionálisan liofilizált eper vagy málnába, pumpkin spice fűszerkeverékbe, vagy por eritritbe forgatjuk.
Tudtad? A pektin a vízben oldható rostanyagok közé tartozik, szénhidrátokkal rokon vegyület (heteropoliszacharid), amely többféle növény sejtfalából is előállítható. A rostok növényi alkotórészek, melyek nem képesek felszívódni a szervezetben, de szabályozzák az emésztést és a felszívódást, ennek köszönhetően támogatják az egészségünk megőrzését.
Recept – Jerkovics Bogi