Mire jó a Kombucha? Mindenre is!
A kombucha gombakultúra a fermentáció során szerves savakat és enzimeket állít elő. Az enzimek nagyon fontos szerepet játszanak a szervezetünk működésében, ilyen például az emésztés, vércukorszint szabályozás, soroljam még? Nem csak magában fogyasztható ételekbe is beépíthető.
HOZZÁVALÓK (1 adaghoz)
Pumpkin spice pohár krém
- 1-2 adag kávé
- 1-2 g folyékony édesítőszer
- 1 ek. Kombucha koncentrátum SZEGFŰSZEGGEL (500 ml)
- 2 db mentes keksz
Krémhez:
- 50 g sütőtök püré
- 1 tk.fahéj
- 50 ml Joya mentes habtejszín (fele a tetejére megy)
Tetejére: mandula
ELKÉSZÍTÉS
A folyékony alapanyagokat összekeverjük, ebbe fogjuk bele áztatni a kekszet.
A krémhez a habtejszínt felverjük, majd hozzá adjuk a fahéjat, édesítőszert és a sütőtök pürét. Rétegezzük a desszertet: keksz, majd a krém, ezt megismételjük. Majd habtejszínnel, mandulával díszítjük.
Recept – Jerkovics Bogi
A kombucha felhasználói tapasztalatok szerint, számos, az egészséget támogató hatással rendelkezik, a benne élő mikroorganizmusoknak és hatóanyagoknak köszönhetően, probiotikumként támogatja emésztőrendszerünket. A Kombucha enzimeket is és antioxidánsokat is tartalmaz.
A szegfűszeg segít az egészséges emésztés fenntartásában. Növeli az ízérzékelést és támogatja az emésztést anélkül, hogy gondot okozna a gyomorsavval küzdőknek.