Hoztunk nektek egy nyári könnyű receptet. Mindamellett, hogy nagyon finom, az összetevői szuper jótékonyan hatnak a szervezetedre. A Quinoa: finom, gluténmentes és teljes értékű fehérjeforrás, a lazac gazdag omega-3 zsírsavakban, fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban, amelyek pozitív hatást gyakorolhatnak a szív- és érrendszeri egészségre, az agyműködésre, a szem egészségére, valamint a bőr és a haj szépségére. A kombucha pedig segítheti az emésztést. Kell ennél több? Próbáld ki te is!
Tej-,tojás-,gluténmentes
HOZZÁVALÓK (3 adaghoz)
Quinoás-lazac tál
- 1 tasak Életfa Élelem quinoa
- só, bors, metélőhagyma
- 150 g konzerves bab+lencse vegyesen
- 450 g lazac
- 300 g jégsaláta
Pác a lazachoz:
– 6 kk. Kombucha koncentrátum echinaceával
-só, bors
Öntet:
- -60 g Vegaföl
- -pici citromlé
- -só, bors
ELKÉSZÍTÉS
A quinoát a zacskóval átmossuk, majd 12 perc alatt készre főzzük. Közben bepácoljuk a lazacot és AirFryerben 200 fokon 10 perc alatt készre sütjük. A konzerves babot és lencsét mellé dobjuk, és úgyszintén pirulásig sütjük. Összevágjuk a zöldsalátát.
A főtt quinoát fűszerezzük sóval, borssal, metélőhagymával. Ezután kikeverjük az öntetet. Ahogy kész minden tálalunk. A zöldsalátára mehet a quinoa, a sült bab és lencse, a lazac, majd az öntettel meglocsoljuk.
Recept – Jerkovics Bogi


Tudtad?
A kombucha felhasználói tapasztalatok szerint, számos, az egészséget támogató hatással rendelkezik, a benne élő mikroorganizmusoknak és hatóanyagoknak köszönhetően, probiotikumként támogatja emésztőrendszerünket. A Kombucha enzimeket is és antioxidánsokat is tartalmaz.